Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin yaptığı uyarılarda Trabzon'da yer aldı. Yapılan açıklamada Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji Trabzon'un iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiği açıkladı.

Meteorolojiden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane’de kuvvetli (5-20 cm) , Ordu ve Giresun’un yüksek kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin illerinin yüksek kesimleri ve Bayburt’ta yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları beklendiğinden ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
Trabzon'a kar uyarısı

Trabzon içi ise yapılan değerlendirme şu ifadeler kullandı:

"Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer kuvvetli yağmur; iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor."