Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla havayolu şirketleri sefer sayılarını artırdı.

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre 9 günlük bayram tatilinde şirket 164 ek sefer gerçekleştirecek.

Dünyanın 122 ülkesini kapsayan rakipsiz uçuş ağı ile yolcularına ayrıcalıklı uçuş deneyimi sunan THY, 17 Ağustos günü mesai bitimiyle başlayacak ve 9 gün sürecek bayram tatili nedeniyle 164 ek sefer düzenleyecek. Uçuşlarını yolcularının beklentilerini karşılayacak bir planlamayla icra eden bayrak taşıyıcı bayramda oluşabilecek ulaşım yoğunluğuna yurtiçinde 150 yurtdışında ise 14 ek sefer ile çözüm sağlayacak.

THY, bayram tatilinde yurt içinde Antalya'ya 49, Bodrum'a 51, Dalaman'a 35, Trabzon'a 15, yurt dışanda ise Beyrut'a 8, Cenevre'ye 2, Podgorica'ya 4 ek sefer koydu. 

PEGASUS 128 EK SEFER DÜZENLEYECEK

Pegasus Hava Yolları da 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yurt içi ve dışı seferlerini artırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Pegasus, 17 Ağustos-3 Eylül döneminde yurt içinde 108 ve Kıbrıs'a 20 olmak üzere toplam 128 ek sefer düzenleyecek.

Pegasus Hava Yolları, uzun Kurban Bayramı ve sonrasında gelen 30 Ağustos nedeniyle tatillerini birleştiren misafirlerine ek seferleriyle destek olacak.

Yurt içinde, İstanbul Sabiha Gökçen’den Adana, Dalaman, Bodrum, Antalya, Hatay hatları başta olmak üzere 108 ek sefer düzenlenecek.

Pegasus, Kıbrıs Ercan Havalimanı'ndan ise İstanbul Sabiha Gökçen, Adana, Hatay, İzmir, Gaziantep ve Ankara’ya ek seferler düzenleyecek. 

ONUR AİR 39 EK SEFER PLANLIYOR

Onur Air de bayram tatili için seferlerini arttırdı. Onur Air bayram döneminde yoğun talebi karşılamak için Antalya, Bodrum, Gaziantep, Malatya, Samsun ve Trabzon'a 39 ek sefer koymayı planlıyor. 

TATİLCİLERİN TERCİHİ YURT İÇİNDE ANTALYA, YURTDIŞINDA İSE LONDRA

Kurban Bayram'ın 9 günlük tatilini ailelerinin yanında, sıcak denizlerde ya da yurtdışında geçirmek isteyen yolcuların seyahat tercihleri de netleşti. Yurt içinde en çok tercih edilen noktalar Antalya, Bodrum, İzmir, Gaziantep ve Trabzon olurken yurtdışında ise Londra, Cakarta, Barselona, Moskova, Berlin ve Odessa tatil tercihlerinde öne çıkan şehirler arasında yer aldı.