KÜLTÜR VE TURİZM BÖLGE ÇALIŞTAYI BAŞLADI
 

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Açıklanan programa göre çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Trabzon Nov Otel'deki Çalıştaya Trabzon Milletvekilleri Dr.Adnan Günnar, Muhammet Balta,Av.Salih Cora,Av.Ayşe Sula Köseğlu,Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Milletvekilleri Hasan Karal,Hikmet Ayar,Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ,Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ,Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ,Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ,Giresun Valisi Hasan Karahan,Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ,Samsun Valisi Kazim PAŞA ,Samsun Belediye BaşkanıYusuf Ziya Yılmaz,Sinop Belediye Başkanı Hamza İnce ,Sinop Valisi  Yavuz Selim Köşgör ,Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Belediye Başkanı Hüsrev Salmaner, Diğer İlçe Belediye Başkanları ve Parti Başkanalrının yanısıra Turizm Firmaları katıldı. 

Çalıştayın ilk bölümü basın açık olarak gerçekleştirildi. 4 bakanın konuşmasına yer verilen ilk bölümün ardından ikinci bölümde ise toplantı basına kapatıldı. İkinci bölümde Trabzon ve çevre illerin Turizm Müdürleri ile birlikte turizm ile ilgili çok sayıda bölge müdürleri bakanlarla birlikte istişare toplantısı yaptı. Bölgede turizmi geliştirmek adına yapılacakların konuşulduğu toplantı akşam saatlerine kadar devam edecek.


Trabzon Nov Otel'de toplanan Karadeniz Bölgesi Turizm Çalıştayı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün açılış konuşması ile başladı .

 Turizm Çalıştayına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal ilk konuşmacı olarak çıktığı kürsüden Türkiye Doğuda  çukura Battı diye sevinenler çok yanlış seviniyor Terörün kökünü kazıyarak tekrar Doğuyu eski özgür haline getireceğiz halkımıza kötülük yapanları o bölgeden yok edeceğiz . 

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise ,

Kültür Türizm Bakanlığının organize ettiği çalıştayın Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim . 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ;

Türkiye'nin bir bölgesinde Türkiye'den bir parça koparılmaya çalışıldığını hep birlikte görüyoruz . Sayın Cumhurbaşkanımız Dünyanın bir Noktasından diğer bir Taraftan Başbakanımız ise Avrupa'dan bir bütünlük arz etmekteler . Turizm konusunda atılan bu adımların güzel sonuçlar ortaya konacağına eminim . KTÜ Rektörüne yabancı dil konusunda teşekkür etti. Esnafın denetlenmesi Kamunun denetlenmesi ve altta yerelde biz dengeyi yakalayamazsak bizde hayal kırıklığına düşeriz . 

YAYLALARIMIZA PLANSIZ PLANLI EVLER YAPILMALARI KABUL EDİLEMEZ 
Biz bu rıski almalıyız ya bu gün bize kızacaklar yada yarın Trabzon'da kaçak yapılan yayla evi olmayacak olursada anında yıkılıp yerle bir edilecek . Yarınımızı bu günden karartmyacağız dedi.