KAHRAMAN MARAŞ CADDESİ KAPANSIN'MI ? 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com   Ortahisar Belediye Meclisinin gündemine gelen K. Maraş Caddesi yine Trabzon kamuoyunu meşgul edecek. 
Ortahisar Kent Konseyi,  Maraş Caddesinin kapatılması için Ortahisar Belediye Meclisine öneride bulundu. Kent Konseyinden gelen kararda şu ifadelere yer verildi:  “Ortahisar Kent Konseyi olarak Maraş Caddesi’nde ki yoğunluğun giderilmesini de mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlardan biri olarak görmekteyiz. Caddenin trafiğe kapatılması yönünde kararımız UKOME’ye ulaştırılmak üzere 21.12.2014 tarihli dilekçemizle tarafınıza iletilmiştir. Bu kararımızı destekler nitelikte geniş çaplı bir kamuoyu araştırılması ile caddenin araç trafiğe kapatılıp  kapatılmaması hususunda halkımıza sunularak “Referandum” yapılmasına karar verildi” denildi.  Başkan Ahmet Metin Genç ise, yine daha önce tartışmalara neden olan Maraş Caddesinin Trafiğe kapatılıp apatılması kararını önce kinde olduğu gibi Büyükşehir Belediye Meclisine göndereceklerini ifade etti. Başkan Genç, “Biz bunun gereği yapılmak üzere trafik noktasında büyükşehir yazımıza gönderdik mi diye teyit ettim tarih ve sayısı ile.. Konseyden geldiği için meclisin gündemine almak zorunda kaldık” dedi. 

 KENT KONSEYİ, BİZ ARTIK DAHA SESLİ DUYURACAĞIZ

 Burada söz alan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, “Belediyeler vatandaşımızın huzuru ve rahatı için uğraşırken, maalesef yetkilimiz de, “Maraş Caddesine giren bir insanı 20 dakika tahammül etmesi lazım” cümlesi çok kötü bir cümle olarak algılıyorum.  Kent konseyi olarak diyorum ki belediyeciliğin görevi eğer huzuru, adaleti sağlamak ise Ortahisar Belediyesi bakmıyor, yine Büyükşehir Belediyesine gidecekse ona yazılmasını istiyorum.  Bunun ardından biz artık bunu kamuoyuna daha sesli duyuracağımızı noktasında kent konseyi olarak karar aldık. Çünkü biz Maraş Caddesini kullanamıyoruz. Önerilerimizin hiçbiri dikkate alınmadı ve Maraş Caddesinde kargaşa daha da arttı” dedi.  

BAŞKAN GENÇ EDS SİSTEMİ GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ 
Daha önce yine bu konunun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldüğünü hatırlatan Genç, “Biz bunu büyükşehir belediyemize yazdıktan sonra Ali Sağır bey bunu iki toplantıda gündeme taşıdı. Ve Ali beyin sorusuna hitaben Büyükşehir belediye başkanımız öncelikle bu alanda Maraş Caddemizde EDS Sistemini yürürlüğe koyacağını bundan netice alınamamasında yani EDS sisteminden netice alınamaması durumunda farklı alternatifleri değerlendireceğini ifade etmişti.  Mesele bu, siz bunu ayrı bir teklif olarak belediyemize sunduğunuz için biz de yasa gereği meclisin gündemine alıp değerlendirip yine talep mercii itibariyle Büyükşehir belediyemize göndereceğiz” diye konuştu. 

MHP GRUP BAŞKANI DAVUT ÇAKIROĞLU 
 KENT KONSEYİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNMALI MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ise, “Ahmet bey kamuoyunu bilgilendirecek. Çözüm önerilerini ortaya koyacak. Bir referandum yapılırken cadde kapansın mı kapanmasın mı sorusuna vatandaş niye kapansın veya niye kapanmasın noktasında cevap verirken kendisine sunulmuş alternatifleri bilmek zorunda. Bunları kent konseyi çalışıp kamuoyunu yoğun bir şekilde bilgilendirmesi gerekir.  Trabzon’un 2 tane sokağı var zaten. Biri Maraş caddesi diğer Uzunsokak.. Birini kapattık. Diğerini kapattığı zaman gerçek manada çözüm önerisi sunmalıdır.  Maraş Caddesinin öncelikli sorunu dolmuşlardır. Dolmuş esnafımız da güzel hava kaptanları diyorum ben onlar için. Geçtiğimiz 10 gün içinde tam sorumlulukta ulaşım noktasında almamıştır” dedi.