Kızılay Ortahisar Şubesinde yapılan toplantıda şubenin Trabzon’da ki faaliyetleri anlatıldı. 

2019 yılında kurulan Kızılay Şubesinin, bugüne kadar yaptığı faaliyetlerin video gösterimi ile başlayan toplantı daha sonra Efendioğlu konuşması ile devam etti. Kendilerinin daha önce Trabzon Şubesinde görev aldıklarını hatırlatan Efendioğlu, “Bu 2. Dönemimiz… 3 yıllık ilk dönemimizin ardından Ortahisar Kızılay Şubesi olarak mevcut yönetimimizle devam ediyoruz. 
Bizler bu işleri gönüllü olarak yapıyoruz. 
Yaptığımız işin karşılığında maddi, manevi beklenti içinde olmadan ihtiyaç sahibi aileler ulaşmak, onlara faydalı olmak, bunu yaparken insanları rencide etmeden, onlara yapılan iyiliği tamamen bir hediye olarak yapmaya çalıştık” diye konuştu. 

Yapılan yardımların daha da artması için basından destek beklediklerini de kaydeden Efendioğlu, “Yaptığınız faaliyetleri insanlara bildireceksiniz ki bu konuda bağış yapma düşüncesine girilecek. Biz yaptığımız faaliyetleri anlatmaya, tanıtmaya gayret göstereceğiz. 
İnsanlara yapacak oldukları destekleri tanıtmış olacağız. Yaptığımız etkinlikleri tanıtacağız ama kesinlikle iyilik, hayır yaptığımız insanların tanıtımını yapmayacağız” dedi. 

5 - 6 KİŞİ İLE BAŞLANDI, 100 KİŞİYE ULAŞILDI
Efendioğlu, şubenin kurulduktan sonra pandeminin patlak verdiğini de sözlerine ekleyerek, “2019 yılında kurulduk ve kısa süre sonra pandemi patlak verdi. Bizde bu süreçten "ne yapabiliriz?” diye düşündük. 
İhtiyaçlı, sıkıntılarını çözemeyen insanlar vardı. 
Bizde yerelde yöneticilerimizle görüştük. Arkadaşlarla önce 5 - 6 kişi ile başlayıp daha sonra 100 civarında gönüllüye ulaştık. 
Ramazan ayında insanlara pide dağıttık, simit dağıttık, ekmek dağıttık. Genelde bu dağıtım yaptığımız şeyleri kendimiz topladık, maddiyatını karşıladık. 

KIZILAYIN BİLİNİRLİĞİ ARTTI
Ramazan’da yine bir bağışçımızın yaptığı sıcak yemek dağıtımını her gün akşam iftar vaktine yakın 150 hane şeklinde dağıttık. 
Her şey gönüllük esasına göre yapıldı. Bunların dağıtımı sırasında: herkesin kendi aracı, kendi yakıtı, kendi imkanlarıyla yapılıyordu… 
Bayramlarda, çocuklara şeker dağıtımı yaptık, çikolata dağıtımı yaptık. 
Çok farklı ve güzel hikayelerimiz oldu. 
Yakın ilçelerimize de ulaşmaya çalıştık. 
Pandemide, Kızılay’ın bilinirliğini göstermeye çalıştık. 
Sahada olduğumuzu göstermeye çalıştık” diye konuştu. 

GEÇENİN 12’SİNDE İLAÇ TALEBİ Pandemi döneminde yaşadıkları hüzünlü hikayeleri de paylaşan Efendioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gecenin 12:00’ında bir arkadaşımız aracılığı ile bize ulaşıldı. Çocuk şeker hastası. Ailesi veya yakınları yanında yok. İlacını alması lazım. Kimseden destek alamıyor, bizi aradı. 
Bizim gönüllü grubumuz var. Talep gelince paylaşıyoruz. Bu durumu orada paylaştık. Arkadaşlarımızdan biri gitti gece nöbetçi eczaneden ilacı aldı ve o arkadaşımıza takdim etti. 

ABİ TAM ZAMANINDA GELDİN! 
Arkadaşımız kapıyı çalıp orada ihtiyaçlı anne (Eşinden ayrılmış, çocukları var) Koliyi verip giderken, arkasından “Abi tam zamanında yetiştiniz” dedi… 

BU BAYRAM KİMSE KAPIMIZI ÇALMAYACAK… 
Bir teyzemizin kapısını çaldık. Kapıyı açıp arkadaşımızı elinde şeker ve çikolatalarla görünce ağlamaya başladı. Teyzem şöyle dedi: “Eşim rahmetli oldu. Pandemi oldu çocuklar gelemedi. Ben evde oturuyordum,  “bu bayramda kimse kapımızı çalmayacak” derken siz geldiniz” dedi.. 

Sağlık, emniyet çalışmaları, Vefa Sosyal Destek Grubunda çalışan arkadaşları ziyaret edip moral vermeye çalıştık” 

KAN MERKEZİNDEN, VATANDAŞ KAN ALAMAZ
Türkiye’de Kızılay ile ilgili bilinen bir yanlışı da paylaşan Efendioğlu, “Genelde Kızılay denilince insanların aklına ilk kan geliyor. Şöyle farklı. Kan merkezi de Kızılay’ın merkezinde, bir şube. Bizim önceliğimiz ise ihtiyaçlı ailelere ulaşmak. Bu noktada, hiç bir şekilde bir vatandaş kan merkezinden kan alamaz. 
Sonra sizin kan bulma derdiniz de yok. 
Hastaneye, hasta yakını gidiyor. Ameliyata gidecek diyorlar ki “Kan lazım” Hasta yakını bu sefer kimi biliyorsa onu arıyor. 
Aslında sonuç değişmiyor. Kan merkezinden, kan o kişiye gidiyor. 
Hastane, hangi gruba ihtiyacı var. Bunu kan merkeziden talep ediyor.” Dedi.