İşte Soylu'nun Trabzon Aşkı ...
Köşe Yazısı ; Osman Diyadin  www.trabzonhaber24.com

  Her zaman söyledim... Her zaman yazdım... Her zaman Trabzon için de Türkiye için de büyük şans dedim... 
Her zaman onun çalışma azmine hayran olduğumu anlattım.. Her zaman zor bir şehir olan Trabzon onu küçük işlerle değil, büyük işlerle yormalı diye anlattım...
Tüm Türkiye Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'nda terörle mücadeledeki başarısı ile gurur duyarken, milletvekili seçildiği şehrine getirdiği hizmetlerle, ortaya koyduğu projelerle de "HELAL OLSUN" dedirtiyor.. 
Trabzon'da birileri kompleksleri nedeniyle, hatta partisinde bulunan birileri de yaptıklarının hakkını verecek açıklamalar yapamasa da Trabzon halkı Bakanı Soylu'nun değerini çok iyi biliyor. 
Çünkü terörle mücadele birinci gündemi olmasına rağmen şehrini de unutmayan, seçimlerde verdiği sözleri yerine getiren adam gibi bir adam Soylu.
İşte özlemle beklenen, Trabzon için hayati önem taşıyan Trabzon Şehir Hastahanesi ve Yatırım Adası'nı hayata geçirecek kanun Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önünü açması ve Bakan Soylu'nun takibi ile Resmi Gazete'de yayınlandı.
Teşekkürler Sayın Bakanım.. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir İçişleri Bakanı görmedi desem yeridir. 
O; güvenlik güçlerimizin sadece bir bakanı değil ağabeyi, kardeşi, babası gibi. 
Adeta kefeni elinde koca yüreği ile dağda, bayırda hep onlarla. Onlarla birlikte oturup dertleşiyor, onlarla birlikte karavandan yemek yiyor. 
Hiç kuşkusuz her şehit haberinin 
şehit babası gibi ciğerinden bir parça kopardığı cenazelerde gözlerinden okunuyor..
Ne mutlu Trabzon'a ne mutlu Türkiye'ye böyle bir bakanı var.
Bu sözler anasının ak sütü gibi hakkıdır.
Allah her daim yardımcısı olsun, her daim yolunu açık etsin. Sayın Bakanımızı anlamak, gayretini takdir etmek, elimizden geldiğince destek olmak vatanını ve milletini seven her ferdin boynunun borcudur.