İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Haber ; Ömer Altıntaş / Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com 

Vali Öz; Tüm Yatırımlarımızı Etkin Ve Verimli Bir Şekilde Hayata Geçirip Bir An Önce Vatandaşın Hizmetine Sunmak En Temel Görevimizdir.2015 Yılı Temmuz Ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi
Kamu yatırımlarıyla ilgili çalışmaların özet olarak değerlendirildiği ve kurumlar arası koordinasyon gerektiren hususların ele alındığı toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Öz, “23 yatırımcı kuruluşumuz değişik alt sektörle beraber 13 ana sektörde toplam proje tutarı 8 milyar lira olan 643 proje üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu projeler için 2015 yılında genel bütçe mahalli idareler ve döner sermaye bütçelerinden ayrılan ödenek miktarı 965 milyon liradır. Haziran ayı itibarı ile bunun ilk 529 milyon lirası harcanmış %55 nakdi %60 fiziki gerçekleştirme sağlanmıştır.

Bu kapsamda sektörler olarak baktığımız zaman ulaştırma sektörü 320 milyon lira harcamayla bu yatırımlarım %60’ını, eğitim ve spor sektörü 92 milyon lira harcamayla %17’sini ve konut sektörü %7’sini oluşturmakta olup diğer sektörlerimizde kendi alanlarında devam etmektedir.


Kalkınma Bakanlığımızın Avrupa Birliği ile ortak yürüttüğü yerel planlama kapasitesinin geliştirilmesine yönelik bir projesi var. Projenin amacı mevzuatımızda ve Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan uygulama, planlama anlayışının, stratejik planlama ve bunların yıllık yatırım programına uyarlanması izleme ve denetleme kısmının yürütülmesine yönelik uygulamanın yerel bilinçle birlikte geliştirilmesidir.

Yıllık yatırım programlarının uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili her yıl Ocak ayında yayınladığımız genelgelerimiz var.  Bu genelgeyle amacımız o yıl içersinde planlanan yatırımların nasıl yürütülmesi gerektiğini ve bir sonraki yılın yatırım programının hazırlanarak bunun ilgili kurullarımızla paylaşılmasıdır.

İçerisinde bulunduğumuz bu aylar kamu yatırımlarının hızlı yürütüldüğü, yoğun çalışmaların yapıldığı bir dönemdir. Onun için bu dönemi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sağlanan ödeneklerle tüm yatırımlarımızı etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirip bir an önce vatandaşın hizmetine sunmak en temel görevimizdir” dedi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan,Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmt Tekke ,Taşhanpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık ,İlçe Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantıda ilgili kurumlar sunumlarını yaparken koordinasyonu gerektiren konular ele alındı.