HAYVAN DOSTU BÜYÜKŞEHİR 
Haber : Melek Çakır  www.trabzopnhaber24.com

 Türkiye’nin en büyük hayvan bakım merkezinde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni Trabzon’a kazandırıyor. 4 milyon 240 bin liraya mal olacak merkez, 450 köpek kapasiteli olacak ve merkezde ayrıca sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin yanında kedi evi de yer alacak. Merkezde ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek.
Merkezin inşaatında incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burada yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin en büyük ve en modern merkezin Trabzon’a kurulmakta olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Türkiye’de hayvan dostu barınakların en büyüğü, en kapasitelisi ve tabiatın en güzel bölgesinde yer alanı Trabzon’un Çağlayan Kendirli Mahallesi’nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bize tahsis ettiği arazide yapılmakta olan bu büyük tesisi inceledik. Burada elektriğini jeneratörle, suyunu taşıyarak kullanan yüklenici firma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, tüm çalışma arkadaşlarıma da Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 84 dönümlük alan üzerine inşa edilmekte olan yapımına Orman ve Su İşleri Bakanlığı katkı sağlıyor.