3-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyette, katılımcılar okullarda sıkça yaşanan akran zorbalığıyla mücadele kapsamında program geliştirme konusunda eğitim aldılar.  
                   
                                             ÖĞRENCİ VE VELİLERE EĞİTİM
   Okul müdürü Emine TERZİ; Okullarda yaşanan zorba davranışların bireyler üzerinde hayat boyu olumsuz etkiler bıraktığına dikkat çekerek, zorbalıkla topyekün mücadelenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Bu maksatla 2019 yılında hazırlanan projenin 23736 Euro hibe alarak hayata geçirildiğini belirtti. Proje kapsamında öğretmen, veli ve öğrenci eğitimlerinin gerçekleştirildiğini ve bunun yanında birçok farkındalık arttırıcı etkinlikler yapıldığını ifade etti.


                                                           HALK YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 Zorbalığın toplumun her kesiminde ve her yaş grubunda sıkça yaşandığını söyleyen Emine TERZİ, sivil halk içerisinde de projeye dikkat çekmek, destek bulmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Trabzon Millet Bahçesinde öğretmen, öğrenci, veli ve sivil halkın katıldığı bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.
                                                         ZORBALIKTAN ARKADAŞLIĞI UZANAN YOL
  Hasan Ali Yücel İlkokulu gerçekleştirdiği proje sonunda elde ettiği deneyimleri ve oluşturduğu önleyici programı tüm eğitim kurumlarıyla paylaşarak zorbaca davranışlarla mücadelede önemli yol almayı amaçlıyor. Bu yolla olumlu ve güvenli okul ortamı yaratarak eğitimin kalite ve niteliğini de artırmayı hedefliyor.