Gümrükçüoğlu; Trabzon -Mardin Kardeşliğimizi Güçlü Kılacağız 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonahber24.com  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan kardeş iller projesinin ilk ayağı Trabzon ile Mardin olmuştu. Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin hain bir saldırı sonrası şehit ettiği Trabzonlu hemşerimiz kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalini de içeren proje kapsamında iki il arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleşti.

İKİ İL ARASINDA SEVGİ KÖPRÜSÜ

Önce Mardin heyeti Trabzon’da ağırlandı ardından da Trabzon’dan Mardin’e ziyaret gerçekleşti. Trabzon heyetini 3 gün boyunca en güzel şekilde ağırlayan Mardin Valisi (aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı) Mustafa Yaman projeye katkılarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na plaket verdi. Plaketi kardeşlik projesi koordinatörü Ahmet Külekçi Vali Yaman’dan alarak Trabzon’da Başkan Gümrükçüoğlu’na takdim etti.

DEVLETİMİZ BÖLGEDE GÖREV BAŞINDADIR

Böylesine önemli bir projenin parçası olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu “Devletimiz, bölge coğrafyasında huzurun tam olarak tesis edilmesi için görev başındadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız şehrimizin evladı Sayın Süleyman Soylu ve güvenlik güçlerimiz bölge halkına güven vermektedirler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak kardeşlik projesi çalışmalarına sonuna kadar destek olacağız” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, kardeşlik projesi koordinatörü Ahmet Külekçi’ye de özverili gayretlerinden ötürü teşekkür etti.