GÜMRÜKÇÜOĞLU İKİ YILIN HESABINI ASLANLAR GİBİ VERDİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu iki yıllık  değerlendirme toplantısını Eyof Parkında bugün yaptı.
 5 yıllık belediye hizmet sürecinde Trabzon’un en uzak köşesinde bakımı yapılmamış yol kalmayacağı planlamasını yapmış bulunmaktayız. Bu yıl içinde ki en büyük hizmet adımlarından biri olarak nitelediğimiz yol çalışmasının sonrasına baktığımızda günlük yaşamı en çok etkileyen konulardan biri olarak  su kanalizasyon işi… Büyükşehir Belediyesinin Su Kanalizasyonun Genel Müdürlüğünün yaptığı kendi kaynaklarıyla çalışmanın tutarı, Eski parayla; 112 trilyon 764 milyardır… Bu yıl için yapacağı çalışmalarla planladığı çalışmalar 156 trilyon 303 milyar liradır… Uçarsu Bölgesine bir baraj çalışmasının ön hazırlıkları, yine Of – Sürmene – Araklı – Arsin grup yapılanmaları yapılarak barajlarla veya göletlerle birlikte sularının ileri ki yıllara doğru temin edilmesi sürdürülmektedir. Aynı çalışma Vakfıkebir – Beşikdüzü – Çarşıbaşı bölgesinde de uygulanıyor. Tüm şehir şebekesinin temizlenmesi elimize aldığımız bir çalışmadır. Yağmur Suyu Projesi tamamlanmış yatırım alanını beklemekteyiz. 

BÜYÜKŞEHRİN TOPLAM BORCU 418 MİLYON 

Su Kanalizasyon İdaresinin borç yükünü sizlere arz edelim. Büyükşehir Belediyesinde 187 milyon borçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz ise 237 milyon borçla çalışmalarını sürdürüyor. Bu borçların toplamı 418 milyon olarak icmal edilmektedir. Bu borçlar; malumunuz belde belediyeleri, büyükşehir belediyeleri kurulduğunda kapatılıyor. Gerek Belde, gerek ilçe belediyelerinin büyükşehir hizmet alanında olan geçmişten kaynaklanan tüm borçları yatırımları ile birlikte devralınmıştır. Burada belde ve ilçe belediyelerine teşekkürümüzü belirtelim. O zaman kredilerden faydalanarak yatırımları yapma yoluna gitmişlerdir. Onlardan devraldığımız borçları hiç geciktirmeden taksitleri ile birlikte ödemeleri sürdürüyoruz. 

GÜLCEMAL PROJESİ İLE TRABZON DENİZLE BULUŞACAK 

  Gülcemal Projesinin süratle yapımı devam etmektedir. Rekreasyon, kültürel alanları insanların denizle buluşmasını sağlamak için tasarlanmış önemli bir projedir. Beşirli Sahilinde dolgu yapılarak Trabzon’a dev bir yaşam alanı kazandırılmak için hazırlanan proje kapsamında tahkimat çalışması için ihale yapıldı. İhalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başladı.

 ÇAMOBA ALANINDA'Kİ TRAZON BOTANİK TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK 

  103 dönüm arazi üzerine kurulmakta olan Trabzon Botanik’in yapım çalışmaları süratle devam ediyor. Şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacaktır. Ağustos 2017’de bütün dünyanın hizmetine açılacaktır.  7

AKÇAABAT'TA MADDE BAĞIMLILIĞI MERKEZİ YAPILIYOR

 Yavuz Selim Bulvarının hemen üstünde 35 milyon TL’ye bir proje hazırlıyoruz.  Ahi Evren Hastanesinin yine yanında altı otopark olarak hizmet edecek üstü cami olarak hizmet edecek olan projenin çalışması sürmekte. Bu yılın Temmuz ayında teslimi olacaktır.  Konaklar Bölgesinde öğrenci yurdu yapımı devam etmektedir.  Orta dereceli okullarda ki binalara desteklerimizi sürdürmekteyiz.  Madde bağımlılığı ile mücadele edebilmek için Trabzon – Akçaabat- Düzköy yolu üzerinde ki devraldığımız bina ile ilgili ihalemizi yaptık. Bu yapımını tamamlayacağımız merkez Türkiye’de en önemli örnek kuruluşlardan biri olması için planlanmaktadır.  

MEYDAN PARKI 2. ETABIN İHALESİ DÜN YENİDEN YAPILDI 

Meydan Parkının 2. Etabı ile ilgili ihale dün yapıldı. Bu yılın sonuna kadar bitirilebilecektir.  Tarihi surların restorasyon projeleri sürdürülmektedir.  100 Yıl Parkı yeniden düzenlemesi, bilim merkezinin plan ve projesi hazırlanıp uygulamaya konulacaktır.  Kutlugün Bölgesinde 70 dönümlük alanda mesire alanı gerçekleştirilecektir. Orada ki hayvan barınağı yeni yerine taşınması ile birlikte projenin uygulanmasına başlanacaktır.