Toplantıya TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi ve TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Akyüzlü, Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticileri katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün katılımcılara sevgi ve selamlarını ilettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Beko 100 Kadın Bayi projesi aslen iki önemli amacı hedefliyor. Birincisi var olan kadınlarımızı güçlü kılmak, ikincisi de yeni kadınları iş dünyasına kazandırmak. En çok hangi bölgenin kadını çalışır diye sorsalar akla ilk Karadeniz ve bu bölgenin kalbi Trabzon gelir. Bu yöre çalışkan kadınların bölgesidir. TOBB’un amacı el işi ve tarhana yerine kadının gücünü daha çok sanayide, daha çok ticarette ve daha çok iş dünyasında görmek. Üyemiz olan 7 bin kadını korumak, kollamak, güçlü kılmak ve yenilerini iş dünyasına dahil etmek üzere Beko 100 Kadın Bayi Girişimin Kadın Kahramanları projesi TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun desteği ile yeni girişimcileri ekosisteme katmak için tasarlanmıştır. Yalnız değilsiniz, tek başınıza değilsiniz sadece cesaret gösterip ilk adımı atmak gerekiyor. Yürekten inanıyorum ki biz kadınlar ülkenin ekonomisine daha fazla katkıda bulunursak ülkemiz çok daha iyi bir yerde olacak. İnancım tam ülkemin kadınlarını çok seviyorum. Bir kez daha hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi ve TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Akyüzlü, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, 2007 yılında kurulduğu günden beri yeni kadın girişimcilerin ülke ekonomisine katılması ve mevcut kadın girişimcilerin nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesi için çalışmaktadır. Biliyoruz ki ekonomik değerleri kazanan kadın aileden başlayarak tüm toplumda huzur, refah ve kalkınma olarak çarpan etkisi yaratmaktadır. Yine biliyoruz ki gerçek kalkınma kadın ve erkeğin bütün süreçlere ortak katılımı ile gerçekleşir. İnanıyoruz ki Türkiye’nin kalkınma sürecinde kadınlarımız hak ettiği yeri alacaktır. Kurucu üst kurul üyesi olmaktan gurur duyduğum TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, üreten ve üretmek isteyen kadınlara 81 ilde destek vermektedir. Bugün burada Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu ve koordinatör odamız Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu etkinliğe katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ediyor. Sözlerimi ‘Kadın varsa yarın var’ diyerek tamamlıyorum” dedi.

Beko Satış Direktörü Burak Bilgisel ise, “Her zaman kadınların iş dünyasına katılımını destekliyor ve yanlarında duruyoruz. İş hayatındaki cesaretlerinin altını eğitimle doldurabilmek ve kadınların güvenli, rekabetçi ve donanımlı bir şekilde iş hayatında hak ettikleri yerleri almalarına destek olmak bu projenin öncelikli hedefini oluşturuyor” diye konuştu.

Eğitmen Fulya Argun’un TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine verdiği eğitimlerin ardından Beko 100 Kadın Bayi projesi kapsamında bayi olmak isteyenlere özel bir panelde detaylar aktarıldı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU’NU ZİYARET ETTİLER

Etkinliğin ardından TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Akyüzlü ve kurul üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Hacısalihoğlu, kadınların iş dünyasında yer almasını her zaman desteklediklerini belirterek, çalışmaları nedeniyle TOBB kadın Girişimciler Kuruluna teşekkür etti.