GENÇ İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Mesajında bütün emek camiasının 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan Başkan Genç, işçilerin hak ve hukuklarında herhangi bir kaybın yaşanmaması için Ortahisar Belediyesi olarak çok büyük gayret gösterdiklerini söyledi.  1 Mayıs’ın işçi mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu belirten Başkan Genç, bu tarihin emekçilerin alınteri ile yazıldığını ifade ederek, “İşçinin ve emekçinin alınteri kutsaldır. İşçiler ülkemizde ve dünyada çok ağır çalışma koşulları altında ekmeklerini kazanmaktadır. Hz. Peygamberimiz Efendimiz (SAS) bir hadisinde  ‘İşçinin alınteri kurumadan emeğinin karşılığını verin’ diyor. Biz, dinimizin ve kültürümüzün bu anlayışını yerine getirmekle yükümlüyüz. İşçinin alınteri kurumadan emeğinin karşılığını aldığı bu medeniyetin torunları olarak aynı anlayışı devam ettirmek durumundayız.” dedi.
 
ALINTERİNİN KARŞILIĞI VERİLMELİ
 
Mesajında, “Madencilik, demir-çelik gibi son derece ağır iş kollarında çalışan bu kardeşlerimiz aynı zamanda kimimizin oğlu, kimimizin babası, kimimizin kardeşi ya da amcasıdır.” diyen Başkan Genç, “Bu nedenle onların çalışma koşulları ne kadar iyi olursa, aldıkları maaş ne kadar yeterli olursa biz de üzerimize düşen görev ve sorumluluğu bu oranda yerine getirmiş oluruz. Ve üzerimize düşen işçinin alınterinin bu vebalinden kurtulmuş oluruz. İşçinin hakkını savunmak aynı zamanda kul hakkının da savunmak anlamına gelir. Kim olursa, ne olursa olsun bu kul hakkından kurtulmak için hem işveren hem de devlet işçinin alınterinin karşılığını, hak ettiği şekilde, hiçbir hak kaybına uğratmadan vermelidir.” ifadelerine yer verdi.
 
İŞÇİYE DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ
 
“Toplumun ihtiyaçları için mal ve hizmet üreten işçi kardeşlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. AK Parti iktidarında işçiye ve emekçiye kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmesi, iş güvenliği, yıllık izin ve sosyal imkanlar gibi konularda pek çok haklar tanındı. İnşallah bu hakları daha da artırarak işçimizin ve emekçilerimizin duasını alacağız. Ortahisar Belediyesi olarak belediye bünyesinde çalışan, gerek taşeron, gerekse kadrolu işçilerimizin hak kaybına uğramaması için her türlü desteği verdik. Belediyemizde çalışan kadrolu ve taşeron işçilerin herhangi bir sendikaya üye olması için desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. İşçilerimizin ve emekçilerimizin her türlü sıkıntısı ve isteği bizim de sıkıntımızdır. Bu vesileyle bütün işçilerimizin ve emekçilerimizin bayramını kutluyorum.” sözleriyle açıklamasını bitirdi.