Vatandaşların; Yapı Kontrol, İmar ve Şehircilik,  Zabıta, Park ve Bahçeler, Fen işleri, Muhtarlıklar ve Temizlik İşleri müdürlüklerinin görev alanlarıyla ilgili talep ve şikâyetleri ilk etapta Çözüm Masası'ndaki birim müdürlüklerinin faaliyetlerinde uzman personel tarafından değerlendirilerek ilgili müdürlüğe aktarılıyor.
TOPLAMDA 420 BİN ADET BAŞVURU DEĞERLENDİRİLDİ


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Çözüm Masası'nda vatandaşların belediyenin görev alanına giren herhangi bir konuyla ilgili şikâyet ve taleplerinin yetkili personel tarafından değerlendirilerek çözülmesi için ilgili birim müdürlüğüne aktarıldığını dile getirdi. Başkan Genç, Çözüm Masası’na kurulduğu 2015 tarihinden itibaren bugüne kadar 420 bin adet başvuru yapıldığını ifade etti.
Vatandaşlar; yapı kullanma sureti, yapı ruhsatı vb. belgeleri Çözüm Masası'ndan temin edebiliyor. Diğer yandan vatandaşlar emlak beyan formu ve emlak beyan değeri gibi belgeleri de buradan temin ederek doldurabiliyor. Arazilerin imar durumuyla ilgili bilgiler de buradan öğrenilebiliyor. Vatandaşlar, Çözüm Masası'nın 444 65 89 numaralı telefonunu arayarak istedikleri konularda başvuru yapabiliyor veya bilgi temin edebiliyor.


“ZAMAN KAYBI ÖNLENİYOR” 
Akıllı şehircilik uygulamalarından istifade ederek vatandaşların belediye binasına gelmeden sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini bu şekilde hem zaman kaybını hem de belediye müdürlükleri önündeki yığılmaları önlediklerini belirten Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çözüm Masası'nda bu güne kadar vatandaşların birçok talebine cevap verdik ve bunlara çözüm ürettik. Vatandaşların her türlü talebi aynı anda online olarak ilgili müdürlüğün sistemine düşüyor. İlgili müdürlüklere ulaştırılan başvurular ivedilikle çözüme kavuşturuluyor. Vatandaşlarımız her konuda Çözüm Masası'na başvuru yapabiliyor. Yapılan her başvuruyu ilgili birimlerimiz titizlikle değerlendirerek cevap veriyor ve takip ediyor."