“YEŞİLBÜK MAHALLEMİZİN YOLU 2 AYDIR KAPALI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Kaya, “Yeşilbük Mahallemizde ana yol olarak kullanılan güzergahın Karşıyaka bölümünde 2 ay önce bir heyelan yaşandı ve yolda çökmeler oldu. Mahalleliler mağduriyetlerine çare aramak için ilgili makamlara başvurdular. Büyükşehir Belediyesinden arkadaşlar gelmiş, incelemelerde bulunmuş ve etüt yapmışlar. Fakat ziyaretin üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen hala somut bir adım atılmamış. Trabzon’un merkezinde bir mahallede ana yolu çökmüş, üzerinden bunca zaman geçmiş ama ilgililer öylece bekliyor. Neyi bekliyor, niye bekliyorlar bilmiyoruz." dedi.

“NEDEN AĞIRDAN ALINIYOR?”

Yeşilbük Mahallesi’nin aynı zamanda kendi mahallesi olduğunu ve mahallelinin sorunlarına çözüm aramak için kendisine de ulaştığını ifade eden Kaya, “Belediye yetkilileri çöken yolu incelemişler ve mağduriyeti yerinde görmüşler. Peki mağduriyeti gidermek için ne bekleniyor? Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunu çözecek imkanı varken çözüm neden ağırdan alınıyor? İnsanların hastası olur, cenazesi olur, acil işi olur. Mahallenin ana yolu kapalı olur mu? Ne yapsın bu insanlar? Yol beklemez, hizmet beklemez. Belediyenin bir an önce çözüm üretmesi gerekir.” dedi.

“BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI”

Aynı yolda daha önce de heyelan nedeniyle çökmelerin yaşandığına dikkat çeken Kaya, “Buradaki heyelana bir an önce müdahale edilmezse ve önlem alınmazsa yoldaki çöken alan büyüyebilir. Mecburiyetten yolu bu haliyle kullananlar olabilir. Allah korusun, can ve mal kayıpları yaşanabilir. O nedenle yetkililerden bir an önce buradaki soruna kalıcı çözümler getirecek adımları atmalarını rica ediyorum.” dedi.