Bunları milletime bağışlamakla ferahlık duyacağım. İnsanın serveti kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum” sözünün kaldırılması ile ilgili gösterdiğimiz tepki sonucunda konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yapmıştır.
Hassasiyetimizi dikkate alarak, köşkün anlamını taşıyan o sözün çok daha estetik biçimde yerine konulacağını açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.
Ancak, Atatürk Köşkü görevlileri Atatürk’ün anlamlı sözlerinin yer aldığı tabelanın depoya kaldırıldığını iddia etmektedir. Bu başlı başına büyük bir saygısızlıktır.  O kıymetli sözün yazıldığı tabela çok basit bir işlemle yenilenebilir ve yerine konulabilirdi. Restorasyon süreci başlamadan, ziyarete kapatılmadan Atatürk Köşkü’nün önemini taşıyan eşyaların kaldırılması doğru değildir. Bu süreçte Atatürk Köşkü’nü ziyarete gelen binlerce insan o yazıyı görememiştir. Belediyenin ziyaretçiye kapatılma tarihi olarak açıkladığı 20 Eylül tarihine kadar da gelen ziyaretçiler o yazıyı göremeyecektir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi restorasyon başlamadan ilk olarak kaldırmayı seçtiği o anlamlı yazıyı bir an önce yerine koymalı ve iyi niyetini göstermelidir. 
Konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.