CHP’Lİ AHMET KAYA: “YOMRA-ÖZDİL-OYMALI GRUP YOLU İÇİN VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMUYOR?”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Yomra’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’li bürokratların sözlerine rağmen yıllardır bitirilemeyen Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu’nu TBMM Genel Kurul gündemine taşıyarak iktidara çağrıda bulundu. Kaya, aynı zamanda TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesiyle grup yolunun durumunu ve ne zaman bitirileceğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

“ON BİNLERİN KULLANDIĞI YOMRA-ÖZDİL-OYMALI GRUP YOLU’NDA TEHLİKE BÜYÜK!”

Trabzon’un Yomra İlçesi’nde hafta sonu gerçekleştirdiği ziyarette Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu’nda incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaya, “30 yıldır bir türlü bitirilmeyen Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu’nu yerinde inceledik. Keskin virajlar, taş ocaklarının faaliyetine bağlı olarak yaşanan kaya düşmeleri bir yana bakımsız, dar ve bozuk yollar çok büyük tehlikeler arz ediyor. Bu yol Özdil ve Oymalı gibi önceden belediye olan 2 yerleşim yerine, o vadideki diğer mahallelere, yaylalara ulaşımı sağlayan ve Gümüşhane'ye bağlanan bir yol. Kışın on binlerce, yazın yüz binlerce insanın kullandığı çok önemli bir yol.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘2019 YILINDA NİHAYETE ERDİRİYORUZ’ DEMİŞTİ”

Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’li bürokratların sözlerini de hatırlatan Kaya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılında Trabzon'daki mitinginde ‘Yomra-Özdil-Oymalı grup yolunu bu yıl nihayete erdiriyoruz.’ demişti. Yine 2019 yılı Haziran ayında Trabzonlu hemşehrimiz önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan beraberinde yine Trabzonlu hemşehrimiz Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte bölgeyi ziyaret ederek yolun durumunu incelemiş ve çalışmalara en kısa zamanda başlanarak Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu’nun bitirileceğini müjdelemişlerdi. Verilen sözlerin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yol hâlâ bitirilmedi. Hali perişan.” dedi.

“TRABZONLU ULAŞTIRMA BAKANI’NA SORDU: YOL NE ZAMAN BİTECEK?”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ulaştırma Bakanına seslenerek; “Verilen sözü tutun, kazalar olmadan gelin, Özdil -Oymalı Grup Yolu’nun hâlini yerinde görün ve acilen gereğini yapın. Yomralı hemşehrilerimiz yeni felaketler, can ve mal kayıpları yaşanmadan Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu’nun bir an önce tamamlanmasını ve can güvenliklerinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını istiyorlar” dedi.

Kaya, TBMM’de verdiği önergede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Trabzonlulara 2019 yılında bitirileceğini söylediği Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu ne zaman bitirilecektir?

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Cahit Turhan’ın Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu ile ilgili Trabzonlu hemşehrilerimize verdikleri sözlerin yerine getirilmemesinin sebebi nedir? 

Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu’nda yavaş ilerleyen çalışmaların hızlandırılması düşünülmekte midir? Yol inşaatı hangi aşamadadır?

Yoldaki heyelan, taş düşmesi ve kaza risklerine karşı tedbirler alınması düşünülüyor mu? Düşünülüyorsa ne gibi tedbirler alınması düşünülüyor?

Yolun yapımının gecikmesi ve insanların büyük tehlikelerle dolu bu yolu kullanmaya mecbur bırakılmaları nedeniyle yaşanması olası kaza ve ölümlerden kim ya da kimler sorumlu olacaktır?