ÇALIŞMARI YERİNDE İNCELEDİ


AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, ilçe yöneticileriyle birlikte yıkım çalışmalarının sürdüğü Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ile Karşıyaka Mahallesine yapılacak 24 derslikli okul inşaatı alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
36 DERSLİKLİ OKUL İNŞA EDİLECEK
Çebi, yıkım kararı alınan Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nin yerine 36 derslikli okul inşa edileceğini söyleyerek “Yapılan ölçümler ve değerlendirmeler sonucunda 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nin yıkım kararı alınmıştı. Yıkım ve hafriyat çalışmalarının tamamlanması sonrasında zemin etüt çalışmaları yapılacak. Sonrasında 32 derslikli okul binası yapım işi ihaleye çıkarılacak. Mevcut Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nin yerine yeni bina dışında 1 adet Çok Amaçlı Spor Salonu ile 6 derslikli anaokulu inşa edilecek. Böylelikle Aliye Aşırbaylı Anaokulunun da öğrenci yoğunluğu azalmış olacak.” dedi.
BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yardım olduğunu kaydeden Çebi, “Bütün yatırımlarımız geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz için. Birincil önceliğimiz ilçemize yeni dersliklerin eklenmesi, öğrencilerimizin daha modern binalarda eğitim öğretim görmesidir.” diye konuştu.
KARŞIYAKA MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ OKUL
Karşıyaka Mahallesine inşa edilecek 24 derslikli okul hakkında da bilgiler veren Çebi: “Şehrimizin gelişim ve büyümesine bağlı olarak yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Karşıyaka mahallemizde de okul ihtiyacımız bulunuyordu. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programına aldığı okulumuz için çalışmalara başlandı. Hem mahallemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
 ASLAN PAYI EĞİTİMİN
AK Parti iktidarları dönemlerinde her zaman en büyük payın eğitim ve öğretime ayrıldığını kaydeden Çebi şunları söyledi: “Eğitim bütçemizi yıllık 7,5 milyardan aldık geçtiğimiz sene 304 milyar liraya çıkardık. 2023'te 651 milyar lira eğitime bütçe ayırdık. Bu rakam, 2023 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 14,6'sını oluşturmaktadır.”