BÜYÜKŞEHİR ÖDÜL YÖNETMELİĞİNİ ONAYLADI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında başarı elde eden Trabzon’da ki kulüp, sporcu, teknik heyet ve yöneticileri ödüllendirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları bugün yapılan görüşmelerle son buldu. 2015 yılının son toplantısında Büyükşehir Belediyesi ödül dağıttı.  Buna göre Maçka Spor, Zağnos Spor, Yomra Özdil Spor, Vakfıkebir Büyükliman Spor ve Bahçecik Spor takımlarının sporcuları teknik heyeti ve yöneticileri ile bireysel spor dallarında dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ilk 3’e giren sporculara ödül verilmesine kararlaştırıldı. Mecliste ayrıca, “2014-2015 sezonunda 3. Lige çıkan Yomra Spor Kulübünün ödül verilmesi, aynı sezonda 1. Amatör Ligine çıkan Şalpazarı Spor Kulübüne maddi yardım” yapılmasına da karar verildi. Konuyla ilgili konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu alanda çalışan kardeşlerimizi bu alanda motive etmiş oluyoruz.  Bu şehir bir spor merkezi ise futbolun dışında bu alanların varlığı ile ilgilenildiğini o kardeşlerimizin yanında arkasında olduğumuzu ifade ediyor bu şekilde. Ben katılan katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

CHP'Lİ CAHİT ERDEM 

Önergeyi veren isimlerden CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem ise, “Bende komisyona ve meclise bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz bu listeleri tahakkuk ettirirken resmi olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden temin ettik” dedi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Bizlerin de her ilçemizin amatör veya profesyonel takımları oluyor. Profesyonel takımlar kendilerini isdihdam etmekte sıkıntı çekmiyor. Ama bizler belediye başkanları olarak şampiyon takımlara veya oyunculara ödüller veriliyor. Bizler belediye başkanları olarak amatör spor kulüplerinin çok sıkıntısını çekiyor. Araklı’da iki tane takım vardı ikisi de amatörde bütçelerini ayarlayamadığımız için bunları tek takım haline getirdik. Amatör kulüplere de bir destek sağlayarak bizleri rahatlatma konusunda bir çalışma yapılmasını istiyorum^dedi.

OF BELEDİYE BAŞKANI SALİM SARIALİOĞLU

Of Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu, “Recep Başkanıma katılıyorum. Bir çok ilçemizde bir çok amatör kulüpler var. Bunun yanında profesyonel kulüpler var. Bu profesyonel kulüplerde kolay değil kendilerini idame ettiremiyorlar. Onların da sıkıntıları başımızda. Spor sadece futboldan ibaret değil. Bizim de belediyemizin karate takımı, judo takımı var. İlçemizi aynı zamanda bir çok uluslararası müsabakalarda temsil ettiler. Başarılara imza attılar. Bu ödüller verilirken komisyon hangi kriterlere dikkate aldı. Of neden bu listede yok. Belki kaçırdım?” dedi.

ŞALPAZARI BELEDİYE BAŞKANI REFİK KURUKIZ

Sayın Başkan Değerli Üyeler Öncelikle Meclisimizi bu güzel Oturumdan dolayı Kutluyorum.Tabiki Eğitim Kültür Gençlik Spor Komisyonumuzdan gelen çalışılmış bu Maddeyide gerçekten güzel bir şekilde hazırlanılmış, gerek Yerel anlamda gerekse Ulusal anlamda başarılı olmuş takımlarımız ve sporcularımızın ödüllendirilemsi güzel oldu. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Şalpazarıspor'u Ödül Yönetmeliği içine alan Kurula teşekkür ederken ,Şalpazarıspor Sahası olmayan Sürekli deplasmanda maçyaparak bu güne kadar geldi. Şalpazarıspor Kulübü kendi sahası olmadığı halde ilk yarıyı lider olarak kapamıştır inşallah şampiyon olacaktır. Başkan Refik Kurukız Şalpazarıspor'a güzel bir stat yapılmasını isterken Başarılı olan Diğer kulüplerin antrenör ve yöneticilerine Zağnosspor,Yomraspor,Şalpazarıspor,Maçkaspor ve özdilspor'a başarılar diledi. Refik Kurukız k-1 Dünya Şampiyonu olan Sabriye Şengül'ünde 2015 Yılı Sonunda bu Ödülden faydalanacağını umuyorum.

SADECE 2014 YILI BAŞARILI OLAN SPORCULAR

Bunun üzerine Sarıalioğlu’nun sorusunu yanıtlayan Erdem, “Şuan da 2014 yılında Türkiye şampiyonu olmuş, dünyada ve Avrupa’da dereceye giren sporculara ödüllerini veriyoruz.  2015 yılı için önümüzde ki yıl müracaat yapacağız. Belediye başkanımızın dediği belki bu yıl olabilir onlar önümüzde ki yıl verilecek” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ardından madde mecliste oy birliği ile kabul edildi. Şalpazarı Kulübüne 8 bin TL nakdi yardım yapılmasına karar verilirken, diğer kulüplere Maçka, Zağnos, Yomra Özdil, Vakfıkebir Büyükliman ve Bahçecik Spor Kulübüne 10’ar bin TL ödül verileceği kaydedildi. Sporculara ise Cumhuriyet Altını verileceği ifade edildi.