BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILINDA YOLLARA 307 BİN TON ASFALT, 123 BİN METREKÜP BETON SERDİ
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  Trabzon Büyükşehir Belediyesi asfalt ve betonlama'da rekor kırdı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Trabzon il genelinde yollara 307 bin ton asfalt, 123 bin metreküp beton serdi. 2015 yılında Mayıs ayının ilk haftasından itibaren yol çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, sezon öncesinde ortaya koyduğu asfalt ve betonlama hedeflerinin üzerine çıktı.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip olan Trabzon’da, il genelindeki yol sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak hedefinde olduklarını kaydederken, “Her yıl asfaltlama çalışmalarına Mayıs ayının son haftası başlarken 2015 yılında Mayıs ayının ilk haftasında çalışmalarımıza start verdik ve 2015 yılında Trabzon il genelinde yollara 307 bin ton 723 ton asfalt, 123 bin metreküp beton serdik. Bu rakamlar, Trabzon tarihinde bir yıl içinde yapılmış olan ne büyük yol asfalt ve betonlama rakamlarıdır. Trabzon tarihinde daha önceki yılların hiçbirinde bu boyutta asfalt ve betonlama çalışması gerçekleştirilmemiştir. Bu şekilde her yıl daha da artan bütçelerle gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Trabzon’umuzda yol sorunlarını ortadan kaldırmak hedefindeyiz” diye konuştu.
HASAR GÖREN YOLLARDA ONARIM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 
Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sırasında gerçekleştirilen yol açma ve tuzlama çalışmaları nedeniyle hasar gören asfalt yollarda onarım çalışmalarına da süratle devam ediyor. Bu kapsamda özellikle ana yollar, cadde ve bulvarlarda sıcak ve soğuk asfalt ile bakım çalışmaları icra edilirken Ortahisar ilçesinde bugün Bahçecik Mahallesi yolunda bakım-onarım çalışmaları icra edildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hava şartları elverdiği sürece bakım onarım çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.