Büyük Şehir Camisi inşası için bir önemli adım daha atıldı
Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 4’üncü oturumu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında bugün gerçekleştirildi.

Ortahisar ilçesinin Pazarkapı sahil alanında yapılacak olan Şehir Camisi inşaatı için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na protokol yapma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, cami inşaatının 30 milyon TL’yi aşabileceğini kaydederken bunun için Belediye bütçesi veya kamu kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmayacağını ifade etti.

Trabzon şehir merkezinde böylesi bir camiye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Şehirlerde, o şehir ile özdeşleşmiş, sembol olmuş camiler vardır. Bizim şehrimizde de İskenderpaşa Camisi, Mehmet Akif Ersoy Camisi gibi camilerimiz var ancak, yoğun katılımla gerçekleşen cenaze gibi, mevlid gibi merasimlerde şehir içinde herhangi bir sıkışıklığa yol açmayacak, park sorunu olmayacak şekilde, çok yönlü olarak hizmet verebilecek, 8-10 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir, sembol olacak bir camiye ihtiyaç duyuluyor. İnşallah Trabzon’umuza önemli bir eser kazandırmış olacağız” dedi.

HAMSİKÖY AÇIKLAMASI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında bazı medya organlarında yer alan Hamsiköy’deki imar dışı yapılaşma ve taşocağı iddialarına da yanıt verdi.

Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Medya organlarında Hamsiköy’de taşocağı ve imar dışı yapılaşma haberleri yer alıyor. Maçka Belediyemiz zaten imar dışı yapılaşmayı titizlikle takip etmeli, ediyordur ve edecektir de. Bize intikal eden herhangi bir şikâyet söz konusu olursa, ilçe belediyemizle ile temasa geçip, gereğinin yapılıp yapılmadığını görerek yetkimizi kullanma cihetine gideriz. Ayrıca bir de taşocağı meselesi var. Hamsiköy’de Belediyemizin bir taşocağını işleteceği iddiaları var ki bu kesinlikle doğru değildir. Daha önce Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünden bir genelge gelmiş, bu konuda uzun süre

çalışmalar yapılmıştır. Taş ocakları da dâhil olmak üzere il sathındaki maden sahalarının belirlenmesi mülki idarenin en başındaki Vali Bey başkanlığında yapılan uzun toplantılar ile kararlaştırılmıştır. Onun dışında zaten kimse adım atmıyor. O belirlenen alanların dışındaki herhangi bir alan için yapılan müracaata geçit verme imkânı yoktur. O plan ve program kabul edilmiştir ve uygulamadadır. Hamsiköy için bir tereddüt hâsıl olmuş, orayı incelettim. Hamsiköy’de o programda müsaade edilen alanlarda olsa bile böyle bir işletme cihetine biz Belediye olarak gitmeyiz. Büyükşehir Belediyesinin orada bir taş ocağı işleteceği iddialarına yönelik olarak bunu söylüyorum. Müsaade edilen alanlarda olsa bile tabiattaki turisttik görüntüyü bozar diye biz o yerde herhangi bir taş ocağı işletmesi yapmayız, buna karşı çıkarız.”