Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ile SER-SE Teleferik Şirketine yöneticisi arasında 24 yıllığına kira sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girdi .

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki Beşikdüzü Belediyesine ait teleferik 3. kez ihaleye çıkmıştı .

Atıl durumda kalan teleferik tesisi, üç kez yapılan ihale sonrası kiracı buldu.

BELEDİYE ÜÇ KEZ İHALEYE ÇIKMIŞTI 

CHP'li Beşikdüzü Belediyesi, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi'nde ticari tesislerin yapımının tamamlanması ve teleferik tesisi için ilk olarak 3 Ağustos 2022 tarihinde ihaleye çıktı. Tüm hizmet gelirleri ile birlikte yıllık 1 milyon 800 bin kira bedeli ile çıkılan ihaleye katılım olmamıştı.

Belediye çareyi ihale sözleşmesindeki şartları iyileştirmekte buldu. İhale şartları iyileştirilerek 29 Aralık 2022 tarihinde yeniden ihaleye çıkıldı ancak bu ihale de sonuç alınamamıştı.

İhale şartlarını yeniden gözden geçiren Beşikdüzü Belediyesi, 28 Aralık 2022 tarihinde yeniden ihale gerçekleştirdi. SER-SE Teleferik LTD. ŞTİ. adlı şirket, ihaledeki sözleşme şartlarını kabul ederek tesisi 24 yıllığına teleferik tesisini kiralamaya talip olmuştu .


BEŞİKDÜZÜ TRABZON'UN ÇEKİM NOKTASI OLACAK 
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindeki Karadeniz’in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi, Beşikdüzü sahili ile 550 rakımlı Beşikdağı’nı birbirine bağlıyor. 55 kişi kapasiteli 2 kabinli teleferikle 10 dakika sürecek yolculukla saatte 300 kişi taşınabilecek ..