BELEDİYELER SINIFI GEÇTİ
Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com

Trabzon’da etkili olan kar yağışı nedeniyle hastanelere ulaşamayan 232 hasta vatandaş Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri tarafından ilgili sağlık merkezlerine yetiştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin kar küreme ekipleri, Trabzon il genelinde 30 Aralık gecesinden itibaren başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken, bir yandan hasta vatandaşları ilgili sağlık merkezlerine yetiştiriyor bir yandan da mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE GENEL SEKRETERİ DAVUT ÇAKIROĞLU 

Trabzon Merkez hariç Trabzon'un doğusu ve Kuzeyindeki İlçelerde Kar kalınlığı 60. Cm İle 2000 Cm Arasında değişiyor bu ilçelerde ikitanede çatı çökmüş durumda birisi Sürmene'de Kapalı Halı Saha ve Bir diğeride Ofspor'un Stadının çatısı aşırı kar yağışına dayanamayarak çöktüler. Çakıroğlu Şükür İçlerinde insan olmayışı can kaybını engellemiş oldu . 
30 Aralık’tan itibaren özellikle kırsal kesimlerde yoğun kar yağışı nedeniyle hastaneye ulaşmakta sıkıntı yaşayan 232 vatandaş, icra edilen çalışmalarla ilgili sağlık merkezlerine ulaştırıldı. Yolların açılmasına rağmen ambulansların ulaşımı sağlayamadığı bölgelerde ise hasta vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin ve İlçe Belediyelerinin iş makineleri veya arazili araçlarıyla sağlık merkezlerine yetiştirildi. Bu süre zarfından yayla ve mezralarda mahsur kalan 24 vatandaş da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla kurtarıldı.

Sürmene ilçesinin Koyuncular  ve Ortaköy Mahallesi’nde beyin kanaması geçiren Hanife Erdöl, Büyükşehir Belediyesi ve Sürmene Belediyesi ekipleri ortaklaşa  gece gerçekleştirdikleri 12 km’lik yol açma çalışmasıyla ambulans tarafından alınarak Sürmene Devlet Hastanesi’ne yetiştirildi.
Of ilçesinin Karabudak Mahallesi’nde ise akciğer hastası olan ve solunum yetmezliği sorunu yaşayan Mehmet Buyuk’un evine gece gerçekleştirilen yol açma çalışmasıyla ulaşan Büyükşehir Belediyesi, devam eden kar yağışı nedeniyle ambulans bölgeye ulaşamayınca arazili araç ile Buyuk’u Of Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’un Kayabaşı, Üçgedik ve Hoşarlı yaylalarında da mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Oldukça zor şartlarda icra edilen operasyonlarla mahsur kalan 24 vatandaş kurtarıldı.

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN 

Yeni yılla beraber yoğun bir şekilde yağmaya başlayan Kar ve Fırtına Sürmene ve Çevresindeki 37 Mahallede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Öncelikle Hasta ve acil olan yollarımızı arak hastalarımızı Sürmene Devlet Hastanesine ulaştırdık . Kardan Bazı Mahallelerimizde Elektrik kesintileri oluştu . Sürmene Merkezde de Trabzon Büyükşehir Belediyemize ait Otobüsün Su vanasını kırması ile şehirde Yılın İlk Günü susuzluk yaşandı olumsuzluklar her geçen günü simeye devam ediyoruz Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Koordineli olarak Kar Küreme ve yol açma çalışmalarına hız vermişiz öncelikle Çöp Merkezimizin yolunu açıp İlçelerimizdeki ve İlden gelecek Çöpleri ulaştırmak için . Çalışmalarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gene Sekreteri Davut Çakır'a ve Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Türker'e teşekkür ediyorum bizleri bir an olsun yalnız bırakmadılar dedi.  

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANI HÜSEYİN TÜRKER 

Öncelik sırasına göre hareket ediyoruz işimizde torpil olmaz bizde Hasta ve Engelliler önceliklidir. Türker Vatandaşalrımız müsterih olsun sırası ile hepsinin mahalle ve yan yollarını açacağız yanlız öncelikle hayati önem arz eden yerlerin yolları açılıyor halkımıza bizlere gösterdikleri müsamahadan dolayı teşekkür ediyorum . 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: “GÖREVİMİZİ YAPMANIN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin kar çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görevlerini yerine getiriyor olmanın huzuru içinde olduklarını kaydetti.

Önceden hazırlanan plan doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından Trabzon il genelinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yol açma, kaldırım temizleme gibi hayat şartlarını olumsuz etkileyen unsurları ortadan kaldırma çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ederken bir yandan da Trabzon’umuzun hangi noktasında olursa olsun sağlık sorunu yaşayan ve mahsur kalan vatandaşlarımızın imdadına koşuyoruz. Bu kapsamda 30 Aralık’tan itibaren 42 hastamızın hastaneye nakledilmesine vesile olduk. Yaylalarda mahsur kalan 24 vatandaşımızı kurtardık. Ekiplerimizin yolları açmasına rağmen gerek kar yağışının devam etmesi gerekse başka nedenlerden ötürü ambulansların ulaşım sağlayamadığı noktalarda hastalarımızı iş makinelerimiz ya da arazili araçlarımızla ilgili sağlık merkezlerine naklediyoruz. Vatandaşlarımızın yaylalarda olmaması gerekiyor. Valiliğin belirlediği yaylaları terk tarihi çoktan geçti. Yaylalarda gerçekleştirdiğimiz kurtarma operasyonları bizlere ciddi şekilde zaman kaybettiriyor. Elbette hiçbir vatandaşımızın mahsur kalmasına izin vermeyiz ve gereğini yaparız ancak vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Bizler çok şükür görevimizi yapmanın huzuru içerisindeyiz. Gecesini gündüzüne katarak şehrimize, insanlarımıza hizmet eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.