Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Maraş Caddesi'nin zemini, yeni terminal bağlantı yolu şantiyelerinin durup durmadığı ve Kadın Yaşam Merkezi'nin adının değişip değişmeyeceği sorularını yanıtladı.

MALZEME SEÇİMİNDEN PİŞMAN MI?
Başkan Murat Zoruloğlu, “Maraş Caddesi ile ilgili, öyle ciddi sorun görmedim. Yürüdüm baştan başa ve ufak tefek sorunlar var. Maraş Caddesi şehrimize çok yakışan cadde. Biz orayı taş olarak da yapabilirdik. Arzu ettik ki yıllarca yayalaştırılması konuşulan caddeyi farklı şekilde yapalım ve tüm Türkiye’de konuşulsun. Maksat hasıl oldu. Türkiye’nin bir çok yerinde konuşuldu. Oradaki döşeme halı gibi oldu. Şu ana kadar orada öyle çok büyük sorun yaşanmadı. İnsanlar rahat rahat gidiyor geliyor. Ufak tefek aksaklıklar olabilir. Oranın malzemesinin 5 yıllık garantisi var. Ortaya çıkan bütün bozulmaları malzemesini ilgili firma getiriyor, tamirini yapıp bakıp gidiyor. Kar yağdığında ne olur, bakacağız. Dünyanın sonu iş değil. Belediye buna bir kere para ödedi. Artı yük yok. Malzemenin kendisi uygun şartlarda uygun yöntemle serilmeli. Bazı yerlerde hiç dayanmıyor. Yurt dışında gezdiğimde çok uzun yıllar dayandığını görüyoruz” dedi.

DEĞİRMENDERE KAVŞAĞINDA TEŞERON İŞ BIRAKTI MI?
Değirmendere Kavşağında taşeron firmanın iş bıraktığı iddialarına ise Başkan Murat Zorluoğlu, yalanladı. Kavşağın zamanında yetişmemesi durumunda yeni açılacak Terminal Binasının burada trafikten etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna ise Başkan Zoruloğlu, “Karayolları bölge müdürü ve ekibiyle toplantı yaptık. Yılı değerlendirdik. Birlikte devam eden projelerimizi değerlendirdik. O bahsettiğiniz alanı değerlendirdik. Orada iş bırakma durumu yok. Orada planlandığı şekilde ödeneği çerçevesinde devam ediyor. Yüklenici veye taşeronun işi bırakması söz konusu değil. Orada iki tane tünel var. Tamamlanmak üzere. Hedefimiz seçimden önce bir tane tüpte olsa hizmete açmak. Ondan sonra Değirmendere yoluna bağlayacağız. Oradan kavşak düzenlemesi olacak. 

TEK TÜP AÇILACAK
Orası tek iş.. Güneyden gelen yolun, tüp tünellerle Hayali Garajın oradan çıkması, ara yolun bağlanması oradan sahile bağlanması tek iş.. Birinin bırakıp, diğerinin devam etmesi durumu yok. Kendi içinde önceliği başka yere verebilir. 
Bizim için öncelik tünelin bitmesi. Sahil yoluna bağlanması daha sonraki süreçte olacağı için ağırlığını yüklenici diğer tarafa vermiştir. Terminal projesini olumsuz etkileyecek durum yok. Bir kısmıyla açacağız, rahatlama sağlayacak” dedi. 

KADIN YAŞAM MERKEZİNE ERKEK İSMİ VERİLMESİ
Kadın Yaşam Merkezine erkek isminin verilmesi ile ilgili ve sonrasında gelişen tartışmalara da Başkan Zorluoğlu, “Kadın yaşam merkezine isim verme meselesi benim üzerinde durduğum mesele değil. Kamuda hayırseverler, yaptıkları eserlere kendi isimlerinin verilmesini talep ediyor. Okul yapan kişiye nasıl annenizin ismini verdiniz diyemeyeceğimiz gibi Kadım Yaşam Merkezinde de diyemeyiz. 
Kendileri bütün çalışmaları tamamladı. Çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede kaliteli iş yapıp şehrimize kazandırdılar. 


DÜNYANIN SONU DEĞİL
Bu onların takdiridir. Bu mesele büyütülecek mesele değil. 
İşin kendisine bakılmalı. Bu işi abartalı gereksiz tartışma olarak görüyorum. Kapatılması gerektiğine inanıyorum. 
Kadım Yaşam Merkezine erkek ismi verilmesi, dünyanın sonu değil. 
Onların takdiridir. Esasa ilişkin olmayan bu tür meselelerle bu şehrin gereksiz tartışmalar içinde olmasını tasvip etmiyorum. Biz Trabzon’da gerçek gündem ile ilgilenelim. Oraya erkek ismi verilmesi, günahta değil, yasak da değil… “