Bir süre önce sözleşmeli personel statüsüne geçirilen Büyükşehir çalışanları, Başkan Zorluoğlu’na toplantı öncesi çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini iletti.
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.
 
ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ
Meclis toplantısına dün aramızdan ayrılan gazeteci Cevat Kol’u anarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’da ve Türkiye’de basın anlamında önemli çalışmalar yapmış Cevat Kol kardeşimizin vefatından derin üzüntü duyduk. Kendisine Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve basın camiamıza da başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.


 
GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’e de geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Birkaç gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında müessif bir hadise gerçekleşti. Bir fiziki müdahale, bir şiddet hadisesi. Ve Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs de bu hadise neticesinde hastaneye kaldırıldı. İl Başkanı Azmi Bey’den ve Meclis Üyemiz Aslan Güner Bey’den aldığımız bilgi sağlık durumunun iyiye gittiği, servise çıktığı ve bugün yarın taburcu olacağı şeklinde. Değerli Milletvekilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ve bu türden müessif hadiselerin Gazi Meclis çatısı altında bundan böyle gerçekleşmemesini de gönülden temenni ediyoruz” diye konuştu.  

 
ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER
Toplantı salonuna geçerken Büyükşehir personelinin kendisine yaptığı sürprizle ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Meclis toplantısına gelirken personelimizin bir kısmı kapıda bize sürpriz yaptılar ve çiçek takdim ettiler. Biliyorsunuz Meclisimizin verdiği yetkiye istinaden sözleşmeli personel konusunda çalışma yapmıştık. Ve en son Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleşmeli personelle ilgili hususları açıklamasından sonra çalışmamızı somutlaştırarak tamamladık. Bu çerçevede Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 2 ve 4 yıllık üniversite mezunlarının tamamını, hiçbir tanesini istisna tutmadan, kendi talepleri doğrultusunda olmak kaydıyla sözleşmeli personel statüsüne geçirdik. Bu çalışma, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ olmak üzere toplam 635 personelimizi etkilemiştir. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın ifade ettiği tarihe göre aralık ayı, olmazsa ocak ayının başında sözleşmelilerle ilgili kanun, yüce Mecliste yasalaşırsa 2. aşamaya geçmiş olacağız. Böyle bir düzenleme yapabilmemiz için bize verdiği yetki nedeniyle Meclisimize teşekkür ediyorum.  Büyükşehir Belediyemizin bütün hizmetlerinde çok ciddi katkıları olan, şu andan itibaren istihdam ettiğimiz sözleşmeli personelimize de yeni uygulamanın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


 
PERSONEL ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞANLAR YARARLANDI
Meclis üyesinin bazı şirketlerde çalışan personelin neden kapsam dışında tutulduğunu sorması üzerine Başkan Zorluoğlu, soru işaretlerini gideren açıklamalarda bulundu. Personel şirketlerinde çalışan personelin belediyede çalıştırıldığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “TRABİTAŞ bir personel şirketi değil. Tamamen belediyemizin şirketi olmakla birlikte belediyenin sosyal tesislerinin işletilmesi, otoparkları ve hafriyat alanlarının işletilmesi gibi işlerle mükellef olarak kuruldu. Personeli de o şekilde alındı. Bizim şöyle bir mecburiyetimiz var. Belediyede sözleşmeli olarak alınan personel, belediyede çalışmak durumunda. Bunların herhangi bir dış şirkette memur olarak çalıştırılması mümkün değil. TRABİTAŞ’ta çalıştırılmakta olan üniversite mezunu arkadaşlarımız var, epey bir sayı da tutuyor ancak onları sözleşmeli yaparsak, hepsini artık belediyenin birimlerinde çalıştırma mecburiyeti var. Onların yerine de yeni personel alma zarureti var. O nedenle TRABİTAŞ gibi personel şirketi dışındaki şirketlerimizin personelini değerlendiremedik. Ancak TULAŞ personeli zamanında Büyükşehir Belediyesi personeliydi. Biz onları şirket kurulunca oraya devrettik. Bir adaletsizlik olmaması bakımından TULAŞ’ı kapsam içine aldık. Onun için KENT A.Ş. ve TRABİTAŞ’ta çalışanları maalesef bu kapsama alamadık. İnşallah, ilerleyen zamanlarda başka bir şekilde onlara da yardımcı olacak şekilde başka düzenleme yapılır” dedi.


 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gazeteci Cevat Kol’un cenaze törenine katılacak olan Başkan Zorluoğlu, açıklamalarının ardından, oturum Başkanlığını Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman’a devretti. Meclis toplantısı 30 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.