Ortahisar Belediye Meclisinin Kasım ayı oturumu bugün Ahmet Metin Genç başkanlığında başladı .


Söz konusu açıklamaları hayretle takip ettiğini ifade eden Başkan Genç, "Sayın Trabzonspor Başkanı'nın havalimanı ile ilgili ifadeleri çok tuhaftı. Başkandan bu açıklamaları beklemiyordum. Başkan pilot olabilir ama Trabzon'un havalimanı ihtiyacı noktasında yaptığı açıklamaları hayretle izledim. Kabul etmemiz mümkün değildir. Şehri tehdit edercesine konuşmak kabul edilemez. Burada bir irade oluşmuş ve devlet bu projeyi acil ve geçerli görmüştür. Proje çalışılmıştır. Buna rağmen tehdit eder gibi bunu yaptırmam, yapılırsa bırakır giderim demek gibi bir ifadeyi kabul etmem mümkün değil. Kendisine yakıştıramadım" dedi. 

Ortahisar Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Meclis toplantısında meclis üyeleri Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun havalimanı ile ilgili açıklamalarını meclis gündemine taşıdı. 

AĞAOĞLU HADDİNİ AŞMIŞTIR

TRABZONSPOR TESŞSLERİ İLE HAVALİMANI YER DEĞĞİŞTİRMELİ

CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarını hatırlatarak, "Bu çerçevede tehdide yaklaşan bir konuşma yaptı. Biraz haddini aşmıştır. Trabzon'un havalimanına ihtiyacı yoktur demek yanlıştır, kentin havalimanına ihtiyacı vardır. Yazın yolcularımızın ulaşımda neler çektiğini biliyoruz. Fiyatlar 4 bin liraya çıkıyor. Sayın başkan bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor. 2700 metre pist boyunun uzatılması lazım büyük uçakların kalkması için. Öneride bulunuyorum. Sahilde Trabzonspor'un olduğu bölümde yeni bir havalimanının yapılarak Trabzonspor'un şu an mevcut olduğu yerden çıkarılması,TRABZONSPOR Tesisleri Havalimanına taşınmalı .Mevcut havalimanı ise şimdiki Trabzonspor tesislerinin olduğu alan ve denize doğru büyütülerek uluslararası havalimanı kimliğine kavuşturulması bence çok makül olabilir. Havalimanı ihtiyacı yoktur demek çok yanlıştır" dedi.

Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu da, "Havalimanı konusuyla ilgili şehir merkezine bu kadar yakın olması konfor açısından belki önemlidir ama ekonomik olarak oluşturduğu olumsuzlukları göz önüne almamız gerekiyor. Havalimanının çevresinde bütün gelişim tamamlanmış olup alanların şehrin doğusuna batısına ötelenmesi durumunda yeni cazibe merkezleri oluşacaktır. Trabzon olarak arazi fakiri bir şehriz. Coğrafi konumumuz gereği arazilerimiz sarp. Belirli şehirlerin havalimanları şehir merkezlerinin içinde olanlar bile 50 km uzağına yapılıyor. Ama bizim o kadar doğu ve batıya sınırımız var. Daha doğuya ya da batıya yeni bir havalimanı daha hayırlı olacaktır" dedi. 


AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI ÇOK TUHAFTI

Bu açıklamalardan sonra konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Havalimanı konusuna değinildi. Benim Trabzonspor ile hissiyatımı herkes bilir. Trabzonsporumuzun hukukunu korumak adına her zaman olmamız gereken yerde oluruz. Sayın Başkana şampiyonluğu getirdiği için şükranlarımızı sunuyoruz ama kıymetli başkanımızın divandaki açıklamalarını büyük bir şaşkınlık içerisinde izledim. Yani çok tuhaf geldi bana. Bazen maksadını aşar nitelikte diye geçiştirilir ama bu açıklama maksadını aşan bir açıklama da değildi. Açıkça söylendi kabul edilebilir değildir. Şehrin ikinci pist ihtiyacı vardır. Açık ve net. Uluslararası standarda kavuşması için pistin uzatılması ve ikinci pist yapılması gerekiyor. Başkanımız bunu görmüyor herhalde. Binlerce yabancı turist geldi yazın. Bunu göz ardı eden bir açıklamayı hayretle izledim. Bunu tashih eden açıklamalar yapmasını bekliyoruz. Trabzonspor'un hukukunu milletvekilleri, belediye başkanları, vali, meclis üyeleri olarak koruruz, hükümetten ne gerekiyorsa talep ederiz. Ama Devlet havalimanı yapacak Trabzonspor'un arazisini alacak anlayışı olabilir mi? Sadece kamulaştırmasını yaptık bıraktık olmaz. Belki bu vesileyle kulübümüz daha güzel tesislere kavuşturulur. Sayın Başkanın 'Olmazsa ayrılırım' ifadesi çok manidardır. Trabzonspor bizim gözbebeğimizdir. Kamusallaştırma alanı içine girecekse bile daha güzeli üretilir. Havalimanı Ankara hükümet tarafından kabul edilmiş bir projedir" şeklinde konuştu.