BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU;TRABZON MEYDAN İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR 
Haber : Melek çakır  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan Meydan Parkı 2. Etap düzenleme çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. 6 bin 500 metrekarelik alanın 15 bin metrekareye çıkartıldığı Meydan Parkı birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından her yaştan insanın akınına uğrayan alanda, ikinci etap çalışmalarının tamamlanmasıyla sosyal alanlar daha da artmış olacak ve Trabzon, kent merkezinde son derece modern, tarihi bir yaşam alanına daha kavuşacak.
Gerçekleştirilen proje kapsamında alanda bulunan tarihi yapılar olan İskenderpaşa Cami ve eski belediye binasının eklentileri yıkılırken restorasyon çalışmalarına devam ediliyor. Proje kapsamında bir başka tarihi yapı olan eski Mola Oteli de restorasyona tabi tutuluyor. Ayrıca alanda son derece modern bir görüntüye sahip olan şadırvan inşa ediliyor. Şadırvana yürüyen merdivenlerle inilip-çıkılacağı proje kapsamında yer alacak sosyal alanların yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da inşa ediliyor.
Maliyeti tamamen Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanmakta olan çalışmalar tamamlandığında bölgenin tarihi dokusu aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkmış olacak ve alan, Meydan Parkı birinci etap düzenlemesi ile entegre şekilde hizmete sunulacak.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON’UN TARİHİNİ ORTAYA ÇIKARTIYORUZ 
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye bütçesinden 3 milyon 500 bin TL harcanarak yapılmakta olan çalışmalarda önemli ölçüde ilerleme kaydettiklerini ifade ederken, “Meydan Parkı ikinci etap düzenleme çalışmalarının gerçekleştirildiği alan tarihi bir alan. Trabzon’un sembol noktalarından bir tanesi olan bu bölge, buram buram tarih kokuyor. Bu açıdan çalışmalarımızı çok büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla tarihi bir şehir olan Trabzon'umuzun sembolleri arasında yer alan tarihi yapılar aslına uygun olarak vatandaşların hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÇÜMRÜKÇÜOĞLU: ÜÇÜNCÜ ETAP DENİZE BAKAN BALKON OLACAK
 
Bu tür çalışmalarla Trabzon’u adeta nakış gibi işlediklerini ifade eden Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “İkinci etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından da tarafımızdan üçüncü etap çalışmalarına başlanacak. Meydan Parkı üçüncü etapta yine Büyükşehir Belediyesi bütçesinden gerçekleştirilecek olan çalışmalarla Trabzon’a adeta denize bakan bir balkon olan son derece modern bir yaşam alanı daha kazandırılmış olacak.”