Bakan Soylu'dan ''Trabzon'a Kanuni Bulvarı'' Müjdesi ...
-Trabzon'da 24 kilometrelik Kanuni Bulvarı'nda, güzergahın tamamına ait işleri kapsayacak projenin 1,1 milyar liralık ihalesi gerçekleştirildi

Trabzon'da yapımı devam eden 24 kilometrelik Kanuni Bulvarı kapsamında, güzergahın tamamına ait işleri kapsayacak projenin 1,1 milyar liralık ihalesi gerçekleştirildi.

Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, proje kapsamında, tasfiye geçici kabulü yapılmış olan mevcut ihale dahilinde yapım çalışmaları için 700 milyon lira harcanarak, bu güne kadar sonuçlanan davalarda 875 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi.

 Mevcut ihale kapsamında Karadeniz sahil yolu üzerindeki Yıldızlı kavşağı ile Halit Kobya kavşağı arasında kalan 4,5 kilometre uzunluğundaki tünelli kesim ve paralelindeki 4,5 kilometre uzunluğundaki stadyum bağlantı yolları ile Kanuni bulvarının Akyazı kavşağından Beşirli tüneli girişine kadar olan 0,80 kilometre uzunluğundaki kesimi olmak üzere toplamda 9,8 kilometre uzunluğundaki kesim 2x3 şeritli bölünmüş yol olarak trafiğe açıldı.

Toplam 24 kilometre uzunluğunda 2x3 şeritli bölünmüş yol olarak yapımı devam eden projede, 12 köprülü kavşak, toplam uzunluğu 6,5 kilometre olan 8 çift tüp ve 441 metre uzunluğunda 1 tek tüp olmak üzere toplam 17 tünel ve toplam uzunluğu 7 bin 888 metre olan 55 köprü bulunuyor.

Mevcut keşfi ile tamamlanamayan söz konusu yolda, fiziki gerçekleşme yüzde 40 seviyesinde olup, güzergahın tamamına ait kalan işleri kapsayacak şekilde yaklaşık 1,1 milyar lira tutarındaki ikmal ihalesi de gerçekleştirildi.

 İkmal ihalesi dahilinde 2017 yılı sonuna kadar Yıldızlı kavşağından başlayıp Akyazı, Beşirli, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Toklu, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Çömlekçi, Boztepe, Çukurçayır bölgelerinin tümünde çalışmalara devam edilmesi, Beşirli sahil kavşağı ile Şenyuvam siteleri arasının ise 2x3 bölünmüş yol olarak trafiğe açılması planlanıyor.

Böylece 2017 yılı sonu itibariyle tamamlanması planlanan kesimde yer alan Akyazı bağlantı tüneli ve Beşirli tünelinin trafiğe açılması ile Kanuni bulvarı yolunun Eski Devlet Sahil yolu, Şenol Güneş Spor Kompleksi ve Karadeniz Sahil Yoluna bağlantısı tümüyle sağlanmış olacak.

Öte yandan Karadeniz Sahil Yolu güzergahında araç trafiğinin yoğun olduğu Akçaabat ilçesine bağlı Yalıncak Mahallesi'ndeki Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önünde köprülü kavşak, Akçaabat ilçesinin Söğütlü Mahallesi'ndeki Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Kampüsü önünde dal-çık, Ortahisar ilçesinin Atapark mevkisinde Erdoğdu istikametine doğru ise 150 metre uzunluğunda tünel geçişli kavşak inşa edilecek.

Kavşakların inşasına ilişkin de ihale gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Trabzon'da yapılacak yatırımlara büyük önem verdiği ve bu konudaki çalışmaları çok yakın takip ettiği de kaydedildi.