Bakan Soylu ,Trabzon'da Şehit Aileleri İle İftarda Buluştu 
Haber : Muzaffer Beşinci  www.trabzonhaber24.com  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da Şehit, aileleri ve gazilerle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Bakan Soylu'nun programına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti teşkilatları, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı konuşmada, “Manevi duyguların en yoğun yaşandığı ramazanın sonuna geldik. Bu mübarek ayda dayanışmanın en şok sergilendiği ay. İlimizde bulunan Şehit ailelerimiz gazilerimiz duyarlılığı olan bütün kurumlarımızla birlikte huzurlu gurur verici bir tabloyla ramazan ayımızı geride bırakıyoruz. Bu organizasyon için herkese teşekkür ediyoruz. Ramazan bayramınızı kutluyorum. Saygılar sunuyorum” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit aileleri ve gazilere hitaben konuşma yaptı. Bakan Soylu şunları söyledi: “Bu vatan için şahadet şerbetini içen arkadaşlarımızın bize emaneti olan şehit ailelerimiz. Kıymetli gazilerimiz ve evladı olmaktan gurur duyduğum Trabzon’un güzel insanları. Sizlerle bu iftar sofrasında buluşmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Hürmetlerini ve selamlarını sizlere iletiyorum. Başbakanımızın sevgilerini ve muhabbetlerini iletiyorum.

SOYLU ; ŞEHİT ANNE BABASIYLA TAZİYE ANI EN ZORLANDIĞIM ANLAR...

Bugün gittiğimiz Jandarma yemin töreninde onlara yaptığımız konuşmada önce insansınız sonra asker, Jandarma, mevki ve makam neyse osunuz. Sizler bir dakika bile dikkatten ayrılmayın. Evden çıkarken yalnız annenizin okuduğu dualar yok arkanızda, bu ülkeden dua eden Kabe etrafından dua eden milyonlarca insanın duaları sizlerle.  Sizi koruyorlar. Sizi kötülüklere karşı sizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu memleket hürriyeti için, dünyada söyleyeceği sözün hüküm olabilmesi için bütün her şeyi kanıyla söylemiş bir millettir. Onlar bizim şehitlerimizdir. Onlar cennetin en güzel köşesindedirler. Bu geçici dünyada biz öldüklerini sanıyorum ama biz onların bizlerle beraber olduklarını biliyoruz. Hayatımda en zorlandığım anlar bir şehit babası ve annesi ile telefonda ve yüz yüze taziye yapma anıdır. Eziliyorum. Onların söyledikleri her söz beni kişisel olarak nokta haline getiriyor.

BAKAN SOYLU; GÜÇLÜ OLMALIYIZ Biz büyük ve asil bir milletiniz bunu her noktada gösteriyoruz. Teşrifleriniz için minnettarız. Birileri gibi kötülükler için değil insanlık ve iyilik için dua ettik. Bir Ramazan ayı boyunca ellerimizi semaya açtık. Allah’ın kelamına sığındık. Hep birlikte dua ettik. Terör örgütlerine ve musibetlere fırsat verme diye dua ettik.  Bilesiniz ki her türlü tedbiri alırız ama bunların yapan biz değiliz Allah’tır. Yapacak çok daha işimiz var. Birliğimizi beraberliğimizi hep birlikte kucaklamalıyız. Bu coğrafyaya silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip yüzleşemiyorlar. Kimsenin nefes almasını istemiyorlar. Biz onun için güçlü olmalıyız. Bu musibetlerden ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Bütün terör örgütlerini bizden sonrakiler görmesin diye Güçlü bir Türkiye bırakmak istiyoruz. İstenilen şehitlerimize, gazilerimize layık olmaktır."