Ortahisar İlçe Başkanlığının İskenderpaşa Mahallesindeki binasının önünde miting havasında yapılan açılış programına Bakan Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok çok sayıda ilçe belediye başkanı ve STK temsilcileri katıldı. 
Açılışta ilk olarak ev sahibi olarak AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi konuştu. 

ÇEBİ: 2023 YA İSTİKBAL YA ÖLÜMDÜR
Çebi, “Sayın Bakanım, hasret kalmıştık. Yoğun temponuza güç katmak, başarınızda pay sahibi olmak için bekledik ama değdi. Leşleri sarı torbalara koydukça biz huzur içinde keyif yapıyorduk. İşte o keyfin sonucu Trabzon burada… 
Yoğun çalışma temposu içindeyiz. Biz 2023 seçimlerini sadece sandık seçimi olarak görmüyoruz. 
2023 bizim için ya istikbal ya da ölümdür. Bu uğurda seferlerlik etmeye tüm kadrolarımız hazırdır” dedi. 


ZORLUOĞLU: TARİHİN EN BÜYÜK ATILIMI.. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Bu seneyi güzel geçirdik. Önümüzdeki yıllarda turizm ve diğer gelirlerimiz daha artacak, güzel yarınlar bizlerin olacak. 
Bizde Trabzon büyükşehir olarak ilçe belediyeleri ile birlikte bu şehirde daha mutlu yaşama sebeplerini arttırıyoruz. Bu şehri daha konforlu ve yaşanabilir hale getirmek için uğraş veriyoruz. 
Taraflı tarafsız herkes Trabzon’da ki değişimi ve dönüşümü farkediyor. Ortahisar’da çok büyük alt yapı projesi yürüttük. 2024’ün ortalarında tamamlayacağız. İçme suyu, kanalizasyon, doğalgaz anlamında tarihin en büyük atılımını gerçekleştirdik” dedi. 

GENÇ: O DESTEĞİ TRABZON VERDİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Meydan Parkında 2018 seçimlerinden önce su sözünüzü hatırlatmak istiyorum. Sayın bakanımız şunu söyledi: “Bize güç verin, destek verin, o Kandillerini gidip bizzat yerinde söndüreceğiz” dedi. O desteği Trabzon verdi. Trabzon’un yiğit evladı da o teröristlerin inlerine girerek sözünü yerine getirdi. Bundan dolayı sizlere müteşekkiriz” dedi. 


MUMCU: 2023 YILINDA BU OYUNLARI BOZACAĞIZ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Bizler AK Parti teşkilatları olarak 2023 yılına kitlendik. 
Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, sizler bakanlar olarak bizler il başkanları, teşkilat mensupları, belediye başkanları olarak hedefimize kilitlendik. Artık emperyalistlerin yurt içi ve yurt dışında yaptığı oyunları herkes biliyor.
Ama bu oyunlara asla fırsat vermeyeceğiz. 2023 yılında bu oyunları hepimiz birlikte bozacağız. Buna söz veriyoruz sayın bakanım” dedi.

GÜNNAR: TRABZON 8 YILDA BÜYÜK VE CİDDİ YATIRIMLAR ALDI
Milletvekilleri adına konuşan Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise, “20 yıl Trabzon’a çok büyük hizmetler verdik. Trabzon son 8 yılda çok büyük ve ciddi yatırımlar aldı. Bunlar saymakla bitmez. İlçe ilçe, mahalle mahalle saymakla bitmez. Büyükşehir Trabzon, Türkiye’nin güzide memleketlerinden birisi haline geldi. 
İçişleri Bakanımız, Süleyman Soylu’ya Trabzon’a verdiği büyük desteklerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman yanımızda oldular” dedi. 


BAKAN SOYLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİ
Açılışta son olarak ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Bakan Soylu, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileterek başladığı konuşmasına ardından Trabzon’da sabah saatlerinde katıldığı temel atma, açılı ve ziyaretleri dile getirdi. 

SOYLU: “İLÇE BAŞKANIMIZ UZUN ZAMANDIR BU BİNAYI BİRLİKTE AÇACAĞIZ” DEDİ
Kıymetli ilçe başkanımız uzun zamandır “bu binayı birlikte açacağız” dedi. Maalesef onu da biraz geciktirmiş olduk. Geç oldu, güç olmadı. Allah’a çok şükür burada gönül gönüle hep birlikte olma fırsatına sahip olduk. 
İlçe teşkilatı binası açmanın ne demek olduğunu bilen bir evladınız olarak söylüyorum. 96 - 95 yıllarıydı ilçe başkanıydım. İlçe binası satın almıştık. Kendi evinize gösterdiğimiz hassasiyetten daha büyük hassasiyet gösterdik. Bende inanıyorum ki Selahaddin Başkan da teşkilat mensuplarımız aynı hassasiyet göstermişlerdir. İlçe teşkilat binası, sadece teşkilat mensuplarının oturduğu bina değil hizmetkarlık anlayışının temel taşıdır. 


TRABZON VALİLİK BİNASI RESTORASYONU
Trabzon’un vilayet binası var. Tarihi binası.. 175 yıl önce kazandırılan bina. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdaydı... Bugün ki Turizm Baktanımız Mehmet Nuri Ersoy’a “sayın bakan eğer siz Turizm İl Müdürlüğünü bize verirseniz, biz de Ortahisar Kaymakamlığını size verelim” dedik. Becayiş yaptık. Trabzon Valiliğinin eski vilayet binasını bize verdi. Restorasyonu tamamlandı. Hakikaten şık, Devleti Osmaniye’yi idare edenlerin çıktığı şehre yakışacak, dün itibariyle sayın valimizin oraya taşınması sebebiyle hizmeti başlatmış olduk. 


SİZE TEKMİL VERME ZORUNLULĞUMUZ VAR
Bir evladınız olarak söylüyorum. Sizin her birinizin bu ülkede ortaya koyduğu irade bugünün sonucunu oluşturmuştur. Onun için yetki verdiğiniz görev verdiğiniz bizlerin size tekmil verme zorunluluğu var. Asker komutanına nasıl tekmil veriyorsa, bende Süleyman Soylu olarak Trabzon halkına burada tekmil vereceğim. 
Kıymetli Trabzonlu hemşerilerim, bu ülkenin asil evlatları, bizlere inandınız ve güvendiniz, 

KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAK İÇİN… 
Bundan 5 yıl evvel PKK terör örgütü birlik ve kardeşliği bozmak için her türlü şeyi ortaya koyuyordu. 
Burada Eren evladımızı katlettiler. 
Teröristler sanki her an gelecekmiş gibi burada huzursuzluk ve tedirginlik oluşturmaya çalıştılar. 
Şimdi size söylemek isterim: O Eren’in katillerini, Eren’in mezarı başında ters sallandırmak benim ahdimdi.. Ama devletimize yakışmaz, bize yakışmaz dedik.


KARADENİZ TERTEMİZ, BİR TEK TERÖRİST YOK
Tekmilim şudur: Karadeniz’de bugün bir tek terörist yok ve tertemiz Allah izniyle..  
Amanos’larda Allah’a hamdolsun bir tek terörist yok. Amanoslar tertemiz. 

CUMHURİYETİN 100. YILINDA BİR TEK TÖRESİT KALMAYACAK
Erzurum tertemiz, Bingöl tertemiz, Muş tertemiz, Elazığ tertemiz… Tendürek dağı tertemiz. 
Allah izin verecek Cumhuriyetin 1. Asrında yani 100. Yılında Allah’ın izniyle cudi tertemiz olacak… Bu ülkede bir tek terörist kalmayacak”