Trabzonlu İşadamı Tarafından Yapılan Kalekollar Güvenlik Güçlerine Güç Kattı 
Haber: Vesile Tekmen  www.trabzonhaber24.com  Türkiye’yi  dünyaya taşıyan her atılım ve farklı sektörlerdeki  büyük projelerin arkasında Trabzonlu işadamları yer alıyor. Büyüyen Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan Trabzonlu işadamları başarılı projelere imza atarak gelişen teknoloji ve uzman iş gücünü hayata geçirip zoru başararak Türkiye’ye  ve dünyaya katma değer  üretiyorlar.  Onlar hayallerinin peşinden gidip sektöre ve ekonomiye imza atanlar arasında yerlerini alıyor.  
Yollar, Köprüler, Enerji  Santralleri, Kalekollar, stadyumlar, konutlar  ve kısaca inşaat sektörü. Türkiye’nin hayati projelerinin başında bulunan Trabzonlu işadamları başarıları ile göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.
Bu işadamlarımızdan birisi olan Akçe Grup İnşaat  Yönetim Kurulu Başkanı Akçaabatlı hemşerimiz Kadir KASAP güvenlik güçlerimiz için projelendirerek hayata geçirdiği “yeni nesil ileri gözetleme kuleleri  Kalekollar” ile stratejik noktalarda nöbet tutan askerlerimize büyük kolaylık kazandırdı.  Kalekol projesindeki büyük başarısı ile güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesine yeni bir ivme kazandıran Kadir KASAP Kalekolların nasıl ortaya çıktığını şu şekilde açıkladı.
TAMAMI YERLİ VE MİLLİ ASKERİ TEKNOLOJİ
Güneydoğu  Anadolu ve Doğu Bölgelerimizde yapmış olduğum çalışmalarda askerimizin polisimizin zor şartlarda ve eski teknoloji ile yapılan fiziki mekanlarda görev yaptığını işlerinin ne kadar zor olduğunu gördüm. İlk olarak Hakkari, Yüksekova, Şırnak , Şemdinli de görev yapan güvenlik güçlerimiz  için stratejik noktalara kurulu karakollar ve gözetleme kulelerini  inceledim. Bu çalışmam iki ay sürdü. Orada güvenlik güçlerimizin plansız programsız yapılmış kara taşla örülmüş üstü çamurla kapatılmış karakollar ve   fiziki şartları kötü  yerlerde kaldıklarını gördüm ve Ankara’ya döner dönmez bu konuda proje üretmeye başladık. Pkk ve diğer terör gruplarının şehre sızması nasıl önlenir, stratejik noktalar daha güvenli bir şekilde nasıl kontrol edilir diyerek yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu “ yeni nesil ileri gözetleme kuleleri kalekollar” ortaya çıktı. Şehir merkezlerinde valilik, emniyet müdürlüğü ve hastane önlerindeki  güvenlik güçlerimizin kullandığı kulübeler de dahil olmak üzere bütün stratejik noktalar için proje geliştirerek yetkililere sunumlar yaptık. 
Dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız  sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da sunumlar yaptık  onun talimatları ile  güvenlik kuvvetlerimiz  tarafından belirlenen stratejik noktalarda Kalekolların, gözetleme kulelerinin yapımına başladık. Yapmış olduğumuz kalekolların duvarları güçlü malzemelerden, camları kurşun  geçirmez ve kapıları çeliktendir. 10  kilometreden 360 derece 24 saat izleme programları var.  Kalekollar yapıldığı noktalarda ciddi manada caydırıcı rol üstlendi. Herhangi  bir terör gurubu şehir merkezine ya da askeri noktaya yaklaşamadan gözetleme kulelerindeki profesyonel kameraların görüntü alanına girdiği anda   askerimizin ve polisimizin anında operasyon yaparak terör gurubunu yerinde  imha etme imkanı sağlandı. Yapmış olduğumuz binalara tesislere bu güne kadar hiçbir saldırı gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmesi de mümkün değildir. Bu da bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Teknolojinin bütün yeniliklerini kullandığımız projede ASELSAN’dan teknoloji desteği aldık. Kullandığımız teknoloji tamamen yerli ve milli askeri teknolojidir.
Haber 
Vesile Tekmen