Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) mühendislik fakülteleri öğrencilerinin oluşturduğu Creatiny Ortahisar Roket Takımı, ‘Fırtına’ isimli orta irtifalı bordo-mavi renkli bir adet roket ve yüksek irtifalı kırmızı-beyaz renkli bir adet roketle yarışmaya katıldı. Creatiny Ortahisar Roket Takımı “Fırtına” isimli roketiyle yüksek irtifalı roket kategorisinde ikincilik elde ederek derece elde eden tek takım oldu. Bu kategoride yarışmaya katılan diğer 21 takımın hiçbirisi görevleri başarıyla tamamlayamadıklarından dolayı dereceye giremedi. Yüksek irtifalı roket kategorisinde birincilik elde eden takım olmadı.
“ÇOK YOĞUN GAYRET GÖSTERDİLER”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TEKNOFEST’te Trabzon’dan ilk defa bir takımın roket yarışmasında ikinciliği elde ettiğini belirtti. Roket Takımı’na verilen desteğin karşılıksız kalmadığını dile getiren Başkan Genç, “Takımımıza sonuna kadar güveniyorduk. Gerçekten de hepsi çok zeki ve yetenekli çocuklar. İnşallah ilerleyen yıllarda bu ekip bilim ve teknoloji alanında önemli görevlerde yer alır. O potansiyelleri fazlasıyla mevcut. KTÜ zaten mühendislikte rüştünü ispatlamış, marka bir üniversitemiz. Ekibimiz de kendilerine verdiğimiz desteği boşa çıkarmadı. İkincilik elde ettiler. Bütün ekip arkadaşlarımızı gösterdikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Çok yoğun çaba harcadılar. İmkân verildiğinde çok büyük işler başaracaklarını bir kez daha gösterdiler. İnşallah önümüzdeki yıllarda birincilik elde ederler.” diye konuştu.
“DERECEYE GİREN BAŞKA TAKIM YOK” 
Takımın Yüksek İrtifa Roketi Sorumlusu Umut Genç isimli öğrenci yüksek irtifa kategorisinde yarışan 21 takım arasından dereceye giren tek takım olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “4 Ağustos 2022’de Aksaray’da ROKETSAN gözetiminde ürettiğimiz roketlerin uçuşları gerçekleştirildi. Burada başarı elde eden roketler Teknofest Samsun’da sergilendi. Adları Fırtına olan roketlerimizden, orta irtifa roketimiz  bordo mavi renkteydi. Fırtına isimli yüksek irtifalı ve kırmızı beyaz renkli olarak tasarladığımız roketimiz yarışmada dereceye giren tek roket oldu. Roketimizi başarıyla yere indirdik. Fakat roketimizde faydalı yük diye tabir ettiğimiz ünite zarar gördüğü için ikinciliği elde ettik. Kategorimizde birinci olan takım yok. Diğer takımlar başarıyla görevi yerine getiremedi. Bizden başka bu kategoride görevi başarıyla tamamlayan takım yok. Geçen yıl Trabzon’da ilk defa roket üretmiştik. Bu sene de yüksek irtifalı ilk roketi ürettik. Teknofest’te dereceye gireceğimize yürekten inanıyordum. Bize destek veren başta Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile Özel Kalem Müdürü Hasan Selim’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca üzerimizde emeği geçen takımımızın danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Rafet Çağrı Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Murat Sekban’a, dekanlarımıza ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya da teşekkürlerimi iletiyorum.”