Of'ta Yapılacak Olan Türk Yıldızları'nın Gösterisine Yağmur Engeli 

Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları’nın Havakuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz'ün memleketi Trabzon’un Of ilçesinde yapmayı planladığı gösteri uçuşu yağmur engeline takıldı. Uçuştan 2 saat önce sahilde yerlerini alarak 16.00’da yapılması planlanan gösteri uçuşunu izlemek için bekleyen vatandaşlar yağmur nedeniyle Türk Yıldızları’nın gösteri yapamayacağı anonsu üzerine evlerine dağıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz'ında da katıldığı etkinlikte Türk Yıldızlarına ait bir uçak gösterinin yapılacağı bölgeye gelerek havanın durumunu inceledi. Uçuşun hava şartlarından dolayı gerçekleşemeyeceği belirtilmesiyle uçuş ileri bir tarihe ertelendi. Hava şartlarının durumuna göre yakın bir tarihte tekrar Of ilçesinde gösteri uçuşunun gerçekleşebileceği öğrenildi. 

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları'nın, Trabzon'un Of ilçesinde yapacağı gösteri, hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

İlçe sahilinde düzenlenen etkinlik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisiyle başladı. Sahil alanını dolduran vatandaşlar, Türk Yıldızları'nın gösterisini büyük heyecanla bekledi.

Gün içinde de etkili olan yağışın devam etmesi nedeniyle gösterinin gerçekleştirilemeyeceği duyuruldu. Bu arada, alana gelen vatandaşları selamlaması için Türk Yıldızları'ndan bir uçak ilçe semalarında bir süre uçuş yaptı.

Türk Yıldızları'nın, 29 Eylül'de Rize ve 30 Eylül'de Trabzon'da gösteri uçuşu yapması bekleniyor.

i