Trabzon’un sanayi devi Hekimoğlu Döküm’den dev bir yatırım daha geldi. 

Şehir istihdamına sürekli katkı yapan Hekimoğlu Döküm, Maçka ilçesi Esiroğlu’nda fabrika açılışı gerçekleştirdi.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Açılışa Vali İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Milletvekili Adnan Günnar, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ataman, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşık Kutlu, DKİB Başkanı Hamdi Gürdoğan ve davetliler katıldı.

CELİL HEKİMOĞLU FABRİKADA YAPILANLARI ANLATTI

Burada açıklamalarda bulunan Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, “60 yıllık hikaye var burada. Babam Celil Hekimoğlu tarafından kurulan bir fabrika. Ulusoy ailesinin yanında motor tamircisiydi. 10 yıl kadar çalıştı. Müteşebbis olmaya karar verdi. Bir torna alıyor onunla borçlanarak büyüyor. Döküm fabrikası kuruyor. Trabzon’da çok ortaklı olarak dökümhane kuruyor. Lojistik merkezi kurduk. 2 yıl önce 1461 Trabzon FK’yı kurduk. Bugün de bir fabrikamızı daha açtık. Şirkette 3 kardeş ortak olarak çalışıyoruz. Çok kurumsal olarak yönetilen bir firma. Temsil ve karar merciinde olsak bile kurumsal olarak yapılıyor işlerimiz. Ciddi yönetim kadromuz var. 500 çalışanımız ile birlikte üretmeye devam edeceğiz. Hekimoğlu Döküm fabrikamız 15 bin ton yıllık döküm, 35 bin ton diğer fabrikamız. Burada da yılda 500 bin adet direkt montaja tırlara kamyonlara otobüslere parça üretiyoruz. 2021 yılında 43 milyon dolar ihracat yaptık. 627.firma olduk. Otomotivde Türkiye’de 61.olduk. Yüzde 80 ihracat yapıyoruz. Türkiye’ye sattığımız malların da çok büyük bir bölümü ihracata gidiyor. Avrupa’nın her tarafına mal satıyoruz. Bütün dünyada enerji krizi var. Elektrik faturamızı dün ödedik 21 milyon lira… Çok ciddi enerji maliyetlerinde artış var. Yaklaşık 25 megawatt kurulu kapasitemiz var. İki kat yatırım hakkı verildi. Startı verdik. 50 megawattlık güneş enerjisi yapmayı düşünüyoruz. Çok sıkıntılar çektik bürokrasiden dolayı. Herhalde Trabzon’a yaptığımız katma değerden dolayı mı bilmiyorum ama bu yatırımda inanılmaz destek aldık. Bundan çok gururlandık ailece. Arazinin alınmasından her türlü konuda destek gördük” dedi.

HACISALİHOĞLU: ÇALIŞMALARINI BUGÜNLERE KADAR GETİRDİLER

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Sürekli girişimci bir aile olarak çalışmalarını bugünlere getirdiler. Yapmış oldukları yatırımlardan dolayı Hekimoğlu ailesini kutluyorum” diye konuştu.

KOÇHAN: YATIRIMCILARIN YANINDA OLDUK

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “İlçem adına üretilen ürünlerin dünyanın her yerinde var olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Yerel yönetimler olarak yatırımcının yanında olduk. Tesisin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

ATAMAN: TRABZON’DA KAZANDIKLARINI ALIP GİTMEDİLER


Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ataman, “Dünyanın bütün yollarında Trabzon’dan bir parça… 3 kişinin bir araya gelerek okey oynayamadığı bir memlekette 3 kardeş bu yatırımları yapıyor çok kıymetli bir şey. Trabzonspor bir marka. Hekimoğlu da bir marka. Trabzon’da kazanmış ama Trabzon’dan kazandığını alıp gitmemiş bir Celal amca. Geleceklerini de Trabzon’a yatıran bu 3 kardeşi gönülden alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.


ÖRS: TRABZON’DA İSTİHDAM YARATAN BİR OLUŞUM

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, “Çok yakın dostum Celil Hekimoğlu ve kardeşlerinin güzel merasiminde onlarla beraber olmak beni mutlu etti. Trabzon’da istihdam yaratan bir oluşum. O yüzden ayrı bir gurur duyuyoruz” dedi.

GÜNNAR: TRABZON’UN GURUR KAYNAĞISINIZ

Ak Parti Milletvekili Adnan Günnar, “Trabzon’un gurur kaynağısınız. Türkiye son yıllarda artık dünya markası olmaya başladı. Devletimiz girişimcinin yanında. Ürettiğimiz her şeyin en kaliteli olabilmesi için gayret edelim. Desteğimiz her zaman onlarla beraber olacaktır. Trabzon’da Hekimoğlu gibi diğer üst düzey firmalarla gurur duyuyoruz. Türkiye’ye hizmet edenin yanındayız” şeklinde konuştu.

USTAOĞLU: BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Vali İsmail Ustaoğlu, “Bu tesisimizin memleketimize milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 60 yıl önce başlayan hikaye 500 kişinin üzerinde istihdamlar yüzde 90-95 oranında ihracat kapasitesiyle çok önemli katkıları olan bir tesisin açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Burada ilave 100 kişinin istihdam edileceği önemli yatırımlar bunlar. Bir eve ekmek götürmek, bir sofranın bereketlenmesi demek bunlar çok anlamı demek. 60 yıllık hikaye… Rahmetli babalarını da buradan anıyorum. Birlik ve beraberlik örneği göstererek gurur duyacağımız yatırımları ilimize sağlıyorlar. Sosyal sorumluluk projeleri ile de toplumun her zaman yanında olduklarını biliyoruz. Rabbim yollarını bahtını açık etsin” dedi.