BAKAN SOYLU AYNI ANDA İKİ MOBİLYA MAĞAZASININ AÇILIŞINI YAPTI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Trabzon’un Yomra Kaşüstü Mahallesinde Zebrano ve Albe Mobilya markalarının açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Yomra belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Albe Mobilya sahibi AK Parti Trabzon il yönetici Alper Bektaş, Zebrano Mobilya sahibi iş adamı Zafer Ofluoğlu, diğer ilçe belediye başkanları çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı. 

MAĞAZA SAHİPLERİNDEN ALPER BEKTAŞ, ‘BİR İLKE İMZA ATIYORUZ’ 

Açılışta konuşan Üçyıldız Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş yaptığı açıklamada, “Kaan mobilya ve Üç yıldız mobilya firmasının açılış törenini düzenlemekteyiz. Kaan Mobilya ve Üç yıldız mobilya olarak bir ilke imza atıyoruz aynı iş kolundan olan bir arya geliyoruz birlikte olmanın önemine vurgu yapmak istiyoruz. Büyük işler birlikte çalışmayla elde edilir. Mobilya sektörümüzü tüm ülkede olduğu gibi Trabzon’da önem kazanmıştır. Organize sanayiler açılmakta ve sektör büyümektedir. Bize destek olan tüm belediye başkanlarımıza ve kamu kuruluşlarına teşekkür etmek istiyoruz. Özellikle bakanımıza teşekkür etmek istiyoruz. Trabzon’un turizminde sanayisinde desteklerden ve uğraşlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Mobilya Sanayi Sitemiz bakanımızın girişimleri sayesinde hareket  geçti ve onaylandı. Bakanımızın destekleriyle MOBİAD olarak 3 milyar dolarlık ihracatı geliştirmekte destek aldık. İnşallah devletimizin sağladığı bu destekle bölge ihracatına katkı sağlayacağız. Mobilyacılar olarak hedefimiz devletimizin mağaza başına verdiği 280 bin dolarlık destekle yurtdışında mağazalar açmak. Özellikle Tahran ve Dubai Türk ticaret merkezlerinde yer almak için harekete geçtik. Bizlere ne görev düşüyorsa mobilyacılar olarak hazır olduklarımızı bildirmek istiyoruz. 

BAKAN SOYLU BAKIN AÇILIŞTA 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da, “Güzel bir bahar gününde yazı karşılamak karın çok yoğun olduğu bir kıştan çıktığımıza güneşin tüm sıcaklığıyla bize vurduğu yüzümüzü aydınlattığı hayırlı bir iş için buradayız. Sabahleyin Trabzon’da merkezde yine bir iş üzerinin açılışındaydık. Şunu söylemek istiyorum. Her iş yeri ülkemin hayat damarlarının biraz daha fazla içerisindeki kan dolaşımının akmasına geliyor. Üretimin milletimizle buluşmasına anlamına gelir. Bugün burada çok kıymetli dostlarımızın gene mobilya sektöründe hem ilimizde ve bölgemizde yeni atılımının yeni bir bereket kapısının açılışı için buradayız. Türkiye bir çok badirelerle uğraşmasına rağmen geleceğe ait yürüyüşüne kararlıkla devam etmektedir. Türkiy'yi yolundan çevirmeye çalışanlar ve Türkiye’nin hem bölgede hem etrafımızda coğrafyamızda engellemeye çalışanlar olacaktır. Türkiye bir istikamette ilerlemektedir. Tüccar geleceği görmezse adım atmaz, heyecanını riske etmez, yeni ve onu milletle buluşturabilecek yeni işyerleri açılmasına eksik kalır. Bu ikincişini Trabzon’da oda bizim üzerime düşene bir günde 3 yerin açılışını gerçekleştiriyorsak geleceğe ait adımlarımın umutla atıldığının delilleridir. Bugün burada icraatın üretildiği bir işi görüyoruz”