Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen organizasyona 24 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 24 tenisçi katıldı.


Turnuvada tek erkekler, tek bayanlar ve çiftler kategorilerinde kupa verilecek. Ayrıca turnuvada bayan ve erkek kategorisinde süper kupa ile iki tane centilmenlik ödülü verilecek. Turnuvaya katılan tüm sporculara da madalya verilecek.
Ortahisar Belediyesi şirketi olan ORKENT’in ilk turnuvası olan Veteran Turnuvası, tenis sporunda son zamanlarda Trabzon’da düzenlenen en elit turnuva olarak görülüyor. Turnuvaya şehir dışından da katılan sporcular var.


“MÜSABAKALAR ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇİYOR”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un futbol dışında diğer spor dallarında da başarılara imza atması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Spor şehri Trabzon’da sporun bütün çeşitlerinin icra edilebilmesi için yeterli donanımlara sahip tesislere ihtiyaç var. Belediyemiz tarafından tadilat ve modernizasyon çalışmaları tamamlanan spor kompleksi de bu anlamda yeterli fiziki donanıma sahip, modern bir tesis. Kompleks içinde üç adet açık, bir adet de kapalı tenis kortumuz var. Düzenlediğimiz tenis turnuvası belediyemiz tarafından organize edilen ilk tenis turnuvası. Şu ana kadar da hem erkek hem de bayan kategorilerinde çok güzel, çekişmeli müsabakalar oldu. Hem şehir dışından hem şehrimizden iştirak eden bütün raketlerimize başarılar diliyorum.”
“NE KADAR ÇOK TESİS, O KADAR ÇOK BAŞARI”
Tenis sporuna ilgi duyan herkese tenis kotlarının açık olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Okullarımızda ve üniversitelerimizde tenis sporuyla ilgilenen öğrencilerimiz tenis kortlarımızdan istifade edebilir. Bu anlamda her türlü desteği vermeye hazırız. Şunu unutmayalım ne kadar çok tesis o kadar çok başarı… Tesisler ve sağlam altyapı başarıyı da beraberinde getirir. Çünkü yeterli altyapı olursa farklı spor dallarına ilgi duyan sporcuların yetiştirilmesi, eğitilmesi de o oranda başarılı olur. Ve şehrimizden hem takım sporlarında hem de bireysel sporlarda nice başarılı sporcular ve takımlar çıkmış olur.” diye konuştu. Turnuva için kupa töreni 18 Kasım Salı günü spor kompleksinde düzenlenecek.