Kurumlar ve Esnaflardan oluşturulan 20 takımın mücadele ettiği turnuvanın şampiyonu Aytekin İnşaat oldu.
Yomra kardeşlik turnuvası final maç öncesi iki takım sporcuları dostluk yemeğinde buluştu.Yomra Kaymakam Muhammet Öztabak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa bıyık, Ak parti ilçe Başkanı Kadir Özdemir ve ilçe idare amirlerinin katıldığı yemekte turnuvanın adına yakışır şekilde dostluk görüntüleri sergilendi. Birbirlerine başarı dileklerini ileten iki takım futbolcuları " Yomra'da bu tür etkinliklerin, dostluk ve birliktelik çerçevesinde geçmesinden çok mutlu olduklarını " belirttiler. 

 
Yomra Kaymakamlığı’nın düzenlemiş olduğu Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası’nın finalı Yavuzlar Halı Saha’da oynandı. Gönüllüler takımı ile Aytekin İnşaat karşı karşıya geldi. Heyecanın doruklarda olduğu maç kıyasıya çekişmeli geçti.  İki takım da maça hızlı başladı. Maçın ilk golünü Aytekin İnşaat atarken Gönüllüler maçı berabere getirdi. Bu dakikadan sonra çekişme ve temponun arttığı maçta Aytekin İnşaat ikinci golü buldu: 2-1.  
 
Maç bu sonuçla biterek kupaya uzanan taraf Aytekin İnşaat oldu.
 
Üçüncülük ve dördüncülük maçları da final maçından önce Gökkuşağı ile Cevahir AVM arasında oynandı. Oynanan maçın normal süresi 4-4 berabere bitince penaltılara geçildi. Penaltılarda Gökkuşağı Cevahir AVM’yi 5-4 yenerek turnuvanın üçüncü takımı oldu.
Turnuva sonunda kupa töreni yapıldı. Kupa töreninde hakemlere plaket takdim edildi. Hakemlere plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yıldırım verdi.  
 
Turnuvanın en centilmen takım olarak Kaşüstülü Gençler plaketini Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Osmanoğlu takdim etti.
 
Turnuvada dördüncü olan takım Cevahir AVM’nin madalyalarını ise İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Özyurt verdi.
 
Turnuvanın üçüncü takımı olan Gökkuşağı’na madalyalarını İlçe Jandarma Komutanı Hasan Zeki Uzunöz takdim etti.
 
Turnuvada ikinci olan takım Gönüllülere ise Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık madalyalarını takdim ederken hatıra fotoğrafları çekildi. 
 
Şampiyon Aytekin İnşaat’a kupasını Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak verdi. Oyuncuları tek tek tebrik eden Öztabak madalyaları takdim etti. Kupayı kaldıran Aytekin İnşaat’ın sevincine çalışanları ve aileleri de ortak oldular. Aytekin inşaat sahibi Yüksel Ayaz " Dostluk ve Kardeşliğin ön planda tutulduğu böyle bir etkinlikte olmaktan çok mutlu olduk. Turnuva boyunca şirketimiz adına oynayan tüm sporcular arkadaşlara ve bize destek olmak için yanımızda olan çalışanlarımız ve dostlarımıza çok teşekkür ederim " dedi.
 
 
Turnuva sonrasında açıklama yapan Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, “ Kaymakamlık olarak bu turnuvayı düzenlememizdeki birinci amaç, sporun birleştirici gücüyle ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar ve esnafın daha da yakınlaşmasını sağlamaktı. Biz kamu ve STK'lar olarak ortak amaca hizmet eden kuruluşlarız. Ortak amacımız vatandaşımızın en iyi hizmeti almasıdır. Bu amaçla çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu yükseltirsek yaptığımız işte biraz daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Şampiyon olan Aytekin İnşaat Takımını tebrik ediyorum. Buraya gelip bu şölene ortak alan tüm takımları yürekten kutluyorum. Turnuva boyunca herhangi bir olumsuzluğun olmaması bizi oldukça mutlu etti. İnşallah  Yomra Kaymakamlığı olarak bu tür turnuvaları yapmaya devam edeceğiz. Bir teşekkür de  tribünlerini dolduran vatandaşlarımızadır. Turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.