TRABZONSPOR SADECE MAÇI DEĞİL 2 TANE DE GENCİNİ KAZANDI !

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor taraftarı önünde Elazığspor'u konuk etti. Bordo-mavili ekip Elazığspor'un bir penaltı vuruşundan yararlanamdığı maçı 4-0 kazanmayı başardı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller 27. dakikada Yusuf, 58. dakikada Henrique, 69. dakikada Olcan ve 79'da Emre'den geldi.

Trabzonspor bu galibiyetle ligdeki puanını 17'ye çıkarırken, Elazığspor 7 puanda kaldı. Aynı zamanda bu galibiyetle bordo-mavili ekip Spor Toto Süper Lig'de 3 maç aradan sonra galibiyet almış oldu. Aynı zamanda Elazığspor'da Okan Buruk takımının başında ilk kez bir resmi maça çıktı.

SESSİZLİĞİ YUSUF BOZDU

Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başladı. Karşılıklı ataklar halinde geçen mücadelenin 27. dakikasında Avni Aker'de sessizliği bozan gol geldi.

Sol kanattan Olcan'ın ortasında ceza sahası içerisinde Henrique düzgün bir kafa vuruşu yaptı ancak son anda kaleci Ivesa topu çelmeyi başardı. Altı pas üzerinde boşta kalan topu Yusuf takip etti ve yaptığı vuruşla yakın mesafeden toğu ağlara göndererek takımını, 27. dakikada 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından Yusuf vuruş yaptığı sırada bir sakatlık geçirdi. Saha kenarına gelen Yusuf bir süre kendini denedi ancak genç oyuncu devam edemedi. Genç oyuncu yerine oyuna Soner dahil oldu.

Özellikle golden sonra daha etkili görünen taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Bordo-mavili ekip ikinci gol için rakip kalede birkaç pozisyona girse de bunları gole çeviremeyince karşılaşmanın ilk 45 dakikası 1-0 sona erdi.

KAPTAN ONUR KALESİNDE DEVLEŞTİ

Karşılaşmanın 54. dakikasında ceza sahasına Sane'nin gönderdiği topta Giray rakibini kayarak yere düşürürken, hakem bu pozisyon için penaltı noktasını gösterdi. 55. dakikada penaltı için topun başına Vitolo geçti. Vitolo'nun yaptığı ilk vuruşu kaleci Onur kurtarmayı başardı. Dönen topta Elazığsporlu oyuncular yine topu kaleye gönderdi ancak Onur yine başarılı bir şekilde topu kurtarmayı başardı.

TRABZONSPOR PENALTIDAN SONRA AÇILDI

Onur'un kurtardığı penaltı ile moral bulan Trabzonspor, rakibi önünde 2. golü de bulmakta gecikmedi. Karşılaşmanın 58. dakikasında hızlı başlayan Trabzonspor atağında Malouda topu bir süre sürdükten sonra savunmanın arkasına sarkan Henrique'ye pasını çıkardı. Ceza sahasının sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Henrique, yerden yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderirken, Trabzonspor adına skoru 2-0'a taşıdı.

Trabzonspor skor üstünlüğünü eline aldıktan sonra çok daha rahat bir oyun ortaya çıkardı. Trabzonspor'un kullandığı kornerde Elazığspor savunması bir türlü topu uzaklaştıramadı. Ceza sahası içinde Olcan topu önünde bulunca düzgün bir vuruş çıkardı ve bordo mavili ekibi 69. dakikada 3-0 öne geçiren golü kaydetti. 79. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Emre Güral, Kadir'den aldığı topu filelerle buluşturdu. Bu golle birlikte Trabzonspor farkı 4'e çıkardı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Trabzonspor Avni Aker'de Elazığspor'u 4-0 yenmeyi başardı.

3 HAFTA ARADAN SONRA GELEN GALİBİYET YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ !

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Elazığspor'u 4-0 yenen Trabzonspor, ligde 3 hafta aradan sonra galip geldi.

Ligde en son 29 Eylül'de ligin 6. haftasında sahasında Torku Konyaspor'u 2-0 mağlup eden, ligin 7. haftasında deplasmanda Fenerbahçe maçında ve ligin 8. haftasında sahasında Sivasspor maçından 0-0 beraberlikle ayrılan, geçen haftada Kasımpaşa karşısından 3-2'lik yenilgiyle dönen bordo-mavililer, Elazığspor karşısında galibiyet özlemini giderdi.

Aldığı galibiyetle kötü gidişatını sonlandıran bordo-mavililer, hafta içinde Polonya'nın Legia Varşova ile yapacağı maç öncesi de moral buldu.

SAHASINDA 4. GALİBİYETİ

Trabzonspor, bu sezon sahasındaki 5'nci maçında 4'üncü galibiyeti aldı. Sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1, Kardemir Karabükspor'u 1-0, Torku Konyaspor'u 2-0 ve Elazığspor'u 4-0 yenen Karadeniz ekibi, Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı.

Bordo-mavililer, böylece sahasındaki 5 maçta 13 puan topladı. Bu maçlarda kalesinde tek gol gören Karadeniz ekibi, rakip filelere 9 gol gönderdi.

MAÇIN YILDIZLARINDAN KADİR KELEŞ "HAYALİM GERÇEKLEŞTİ"

Trabzonspor'un Elazığspor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada olukça iyi bir performans sergileyen ve Emre Güral'ın attığı golün de asistini yapan Kadir Keleş maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İlk kez Trabzonspor'un ilk 11'inde yer bulan Kadir Keleş maç sonrası şöyle konuştu:

“Her oyuncu gibi ben de Trabzonspor forması taşıdığım için mutluyum. Bu hayalimdi. Mustafa hocama teşekkür ediyorum. Bana şans verdiği için. İnşallah daha iyi günler göreceğiz. İnşallah hocamı utandırmamışımdır.” - See more at: http://trabzonhaber24.com/news.php?readmore=1287#sthash.aLSwPdz0.dpuf