TRABZON'DA YARI MARATON VE HALK KOŞUSU ATEŞİ START ALDI 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

36. Yarı Maratonu ve 21. Halk Koşusu Heyecanı Başladı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısı ile 21 Şubat Pazar günü koşulacak 36. Uluslar arası Yarı Maratonu” ile 21. Halk Koşusu ve bu yıl ilk kez düzenlenecek 10 km koşusu hakkında bilgi verdi. 
Belediyede yapılan basın toplantısına İpragaz Sorumlusu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Okul Sporları Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ve Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Genel Direktörü Yaşar Ulusoy katıldı.
Hunharca saldırıyı gerçekleştirenler döktükleri kanda boğulacaklardır
Başkan Gümrükçüoğlu basın toplantısına dün akşam saatlerinde Ankara’da 28 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 61 vatandaşın yaralandığı hain saldırıyı kınayarak başladı. Hunharca saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin döktükleri kanda boğulacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Dün akşam saatlerinde mesaisinden çıkan askeri ve sivil personelimize yapılan hunharca saldırı ve terör eylemi ile 28 insanımız hayatını kaybetti,  61 insanımız da yaralandı. Bu menfur saldırıyı düzenleyen insanlık hainlerinin, vatan hainlerinin hak ettikleri akıbeti mutlaka bulacakları hükmüyle saldırıyı şiddetle telin ediyoruz. Ölen kıymetli yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailelerine bütün milletimize sabırlar temenni ediyorum. Bu teröristler dökmeye çalıştıkları kanda boğulacaklardır. Milletimiz bu katilliği yapanlara bugüne kadar cevabı en iyi şekilde vermiş, bundan sonra da vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da yarı maraton heyecanı

Başkan Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında yapılan "Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" hakkında bilgi verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu işbirliğinde düzenlenen “36. Uluslar arası Yarı Maratonu” ile “ 21. Halk Koşusu” 10 km koşusunun 21 Şubat Pazar günü yapılacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Geçen yıl 278 yerli ve yabancı sporcunun katıldığı maratona bu yıl 550 yerli ve yabancı sporcu elektronik ortamda kayıt yaptırdı. Kayıtların sona ereceği 20 Şubat Cumartesi saat 17.00’a kadar sporcu sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor. Maraton’a katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile sponsor olan İpragaz’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Koşu parkuru değişti
Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşların maratonu ve halk koşusunu izleyebilmeleri için koşu parkurunu değiştirerek şehir içeresine aldıklarını kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Yarı Maratonumuz, malumunuz üzere yıllardır Sahil Yolu’nda yapılmakta idi. Bu yıl parkuru Atletizm Federasyonu’yla istişare yaparak uluslararası ölçümcüler eşliğinde değiştirip, eski sahil yoluna alarak halkımızın da etkinliğimizi seyretmelerini sağlamayı amaçladık. Yarı Maratonumuz 21 Şubat Pazar günü saat 09:00’da Hızırbey Camii önünden başlayarak, Büyükşehir Belediye Başkanlımız önünden geçilerek sahil yoluna inilip, Pazarkapı balıkçı kavşağından dönülerek, eski sahil yolu takip edilerek, Ayasofya akıllı kavşağından geçip, Beşirli kavşağına gelerek oradan dönülerek tekrar Ayasofya akıllı kavşağından devam ederek, Cemal Kamacı Spor Merkezimiz önünde bulunan Reşadiye kavşağından dönülerek bahsettiğimiz yerlerden tekrar geçmek suretiyle Cemal Kamacı Spor Merkezi önünde sona erecektir. Yarı Maratonumuz anlaşılacağı üzere iki tur şeklinde yapılacaktır. 
10 km. koşumuzda bu güzergahta olacak ancak, o tek tur olarak Cemal Kamacı Spor Merkezi önünde sona erecektir.” ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu 21. Halk Koşusu’na tüm Trabzonluları davet etti 
Gümrükçüoğlu 21. Halk koşusuna tüm vatandaşları ve siyasi partileri temsilcilerini, geçmiş belediye başkanlarını ve milletvekillerini davet etti. Gümrükçüoğlu, “5 km’lik 21. Halk Koşusu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde saat 09.00’da başlayacak. Katılımcılar Reşadiye kavşağından dönerek Ayasofya akıllı kavşağına gidip oradan dönerek, Cemal Kamacı Spor Merkezi önünde koşuyu tamamlayacak” ifadelerini kullandı. 

Revi, desteğimiz bundan sonra da devam edecek
Haydar Revi ise konuşmasında İpragaz olarak yaklaşık 21 yıldan beri maratona ve halk koşusuna destek verdiklerini kaydederek katkılarını bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi. Revi, “Bu yıl İpragaz olarak sponsor olmanın yanında açtırdığımız hesaplarımızdan kimsesiz çocuklar adına da birikim yaparak bağışta bulunacağız. Ayrıca 10 km koşusuna İpragaz sporcuları da katılacak. Böylece maratonu katılımın daha üst seviyelere çıkacağına inanıyorum. Bu nedenle 10 km koşusunu daha önce önermiştik. Organizasyon komitesine bu önerimizi dikkate almasından dolayı teşekkür ediyoruz ”ifadelerini kullandı.

GYMNASIADE 2016 TRABZON organizasyonuna 5 bin sporcunun katılması bekleniyor
Basın toplantısına katılan Okul Sporları Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan bu yılın 11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak GYMNASIADE 2016 TRABZON spor organizasyonu hakkında bilgi verdi. Pehlivan dünya okulları arasında yapılan bu organizasyona 50 ülkeden yaklaşık 5 bin sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi.

Halk koşusu kayıtları Cemal Kamacı Spor Merkezi’nde yapılıyor
Halk koşusu için kayıt yaptıracak sporular Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait Cemal Kamacı Spor Merkezi'ne 19 Şubat Cuma günü saat 17.00'a kadar başvurularını yapabilecekler. 

Yarışmada 18-39 yaş bay bayan sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000, dördüncüye 500, beşinciye 300 dolar ödül verilecek. 

Bu yıl ilk kez yapılacak 10 km koşusunda bay-bayan sporculardan birinciye 1000, ikinciye 750 ve üçüncüye ise 500 TL para ödülü verilecek.

Maratona katılan veteran bay- bayan sporculara ise 14 kategoride para ödülü verilecek. Buna göre birinciye 500, ikinciye 300 ve üçüncü olan sporculara 200 TL para ödülü verilecek. 

Halk koşusunda dereceye giren bay-bayan sporculardan birinciye 500, ikinciye 300, üçüncüye 200’er TL para ödülü verilecek.