Yarış Türkiye’de yetkilendirilmiş 7 ilde yapılmaktadır. Yüksek donanımlı 35 Offr-Road aracının katılacağı hız, andrenalin, mukavemet ve pilotajın ön plana çıktığı dolu dolu 3 gün sürecek yarışlarda;
1. Gün 5 Ağustos Cuma saat 10.00 da başlayacak idman turları 15.00’te Akçaabat  Hıdırnebi Mevkii Acısu Balıklı Yaylası Liva Düzlük Mevkii’nde  yapılacaktır.
2. Günü 6 Ağustos Cumartesi  saat 09.20  Start alacak Orman Etabı 10.5 km koşulacak ve tamamen doğal Karadeniz yayla ormanlarında Hıdırnebi Mevkii Acısu Balıklı Yaylası Liva düzlük Mevkiinde   Orman yollarında sporcular yarışacakladır.
3. Günü  7 ağustos Pazar; Tamamen seyirciye yönelik görselliğin ön plana çıktığı ilk 2 günün sonuçlarına göre gaza basacak yarışçılar saat 10.25’de start alacak ve saat 15.00’de yarış sona erecektir.  Kesin neticelerin ilanından itibaren ödül töreni 17.30’da Akçaabat Sahil Dolgu alanındaki yarış alanında yapılacaktır.
Karadeniz’de bu formatta  ilk kez Trabzon’da yapılacak olan yarışmalarda ülkemiz dışından da İran ve İtalya’dan yarışmacılar katılacak olup, yarışlarda bayan pilotlarda yer alacaktır.
PETLAS 2022 Türkiye Off-Road Şampiyonası 4. AYAK Trabzon Yarışı’nda Trabzon’u ise 2 yarışmacı temsil edecektir.
Yapılacak olan yarışmalacılarımıza başarılar diler, izleyicilerimize de iyi eğlenceler dileriz.
 
 
 
Trabzon Otomobil ve
Motor Sporları Kulubü Derneği