Trabzon’da bir tek o ilçe yaptı!
Haber : Yurdanur Ayaydın www.trabzonhaber24.com  


Trabzon’un Arsin ilçesinde 100 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapıldı

Türkiye’de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Trabzon’un Arsin ilçesinde öğrencilere 100 bisiklet dağıtıldı. Düzenlenen programa, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Arsin Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, Arsin Belediye Başkan Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Esin Sayın, Arsin Emniyet Müdürü Murat Erkılıççı, öğrenciler ve aileleri katıldı.

100 BİSİKLET DAĞITILDI

Burada açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, “Fiziksel hareketsizlik kronik hastalıkların tümünün ortak risk faktörlerinden birisi. Ölüme neden olan hastalıklar ve bunların risk faktörleri sıralandığı zaman fiziksel hareketsizlik dördüncü sırada yer almaktadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık olarak yüzde 21 ile 25’inin diyabet hastalığının yüzde 27’sinin ve iskemik kalp hastalıklarının da yüzde 30’unun ana sebebi olarak fiziksel hareketsizlik gösteriliyor. Hareketsiz yaşam tarzının artması toplumda obeziteyi artırıyor. Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil toplum tabanlı, çok sektörlü ve kültürel bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite hakkındaki farkındalığını artırmak, bireylerin yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlıklarını kazanmasını teşvik etmek, böylece ülkemizde obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklıklarını azaltmak amacıyla Türkiye’de sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı uygulanmaktadır. Bugün bu program vesilesiyle Arsin’deyiz. Bugüne kadar bu programın uygulanması sırasında, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenmiş, beden eğitimi uygulamaları içerisinde bisiklet sınıflarının oluşturulacak olduğu sınıflara veya öğrenciler içerisinde belirlenmiş başarılı veya ihtiyaçlı öğrencilerimize 100 bisiklet dağıtacağız. Bugüne kadar Trabzon genelinde ise yaklaşık 2 bin bisikleti Trabzon’da Sağlık Bakanlığı’nın temin etmesiyle öğrencilerimize ulaştırdık” dedi.

İLK İLÇE ARSİN OLDU

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ise, “Bu yıl ilk defa Trabzon’da bir belediye bir bisiklet parkuru yapmanın sözünü verdi ve başardı. Başardığı için de 100 bisiklet bu ilçeye geldi. İnşallah önümüzdeki dönemlerde diğer arkadaşlar bu şekilde çalışmalarını yaparlar ve sağlıklı yaşam için güzel parkurlar oluştururlar. Son derece güvenli bir ortamı sağlayabilmek adına bu anlamda koordinasyonu sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Eksiklerimiz de olabilir. Tabi onlar da uygulama esnasında çıkar ve sonrasında iyileştirmeleri gerçekleştiririz. Gelişmiş ülkelerde ulaşım için ana eksende bisiklet görülüyor. Bisiklet yolunda bisikletliye aracınızla çarparsanız ağır cezalarla karşı karşıya kalıyorsunuz. İlçe milli eğitim müdürlüğümüz okullarda yaz kurslarına katılanlarla beraber başarılı olan öğrencilerimizle bir liste çıkardık ve bu 100 bisikletimizi onlara dağıtacağız. Ama 6 ayda bir kontrollerini yapacağız ve 3 yıl boyunca bu devam edecek. İnşallah önümüzdeki yıl da bisiklet dağıtmaya devam ederiz. Sizler yeter ki bisiklet kullanın. Büyüklerinize de örnek olun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bisiklet dağıtım törenine geçilerek öğrencilere bisikletleri verildi. Sonrasında protokol ekibi Arsin sahil yürüyüş yolunda yürüyüş gerçekleştirdi.