TRABZONSPOR BAŞKANI SADR, ŞENER ADAY DEĞİLİM DEDİ..



10 Şubat 2008 tarihinden beri Trabzonspor kulübünün başkanlık görevini yürüten Şener döneminde aynı görevi 1992-1994 yılları arasında da üstlendi.


 

Şener  Başkanlığı döneminde 3'ü yabancı olmak üzere 5 teknik direktörle çalışırken, 2 Türkiye Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 tane de Türkiye Süper Kupası ve 1 lig Şampiyonluğu  yaşadı.

 

Sadri Şener, Trabzonspor'daki başkanlık görevinden ayrıldıktan yaklaşık 14 yıl sonra, 7 Aralık 2007'de Trabzonspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

 

2,5 ay gecikmeli olarak 10 Şubat 2008'de yapılan olağan kongrede rakibi İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geride bırakarak, 3 bin 296 üyenin 2 bin 151'nin oyunu alarak bir kez daha Trabzonspor başkanlığına seçildi.

 

Görevi Nuri Albayrak'tan devralan Şener,  teknik direktör Ersun Yanal'la çalışmaya devam etti.

 

1 ay sonra da takımdan ayrılmak istemesi nedeniyle Gökdeniz Karadeniz 8.7 milyon € karşılığında Rusya'nın Rubin Kazan takımına satıldı.

 

 O sezon bordo mavili ekip ligi 49 puanla 6. sırada tamamlamasına rağmen Şener, bir kez daha Ersun Yanal'la çalışmaya devam kararı aldı.

 

KADRO DA YENİLİKLER BAŞLADI

 

2008-09 sezonu başında Trabzonspor'da hem kadro hem de idari olarak birçok yeniliklere gidildi. Aralarında Gökhan Ünal, Selçuk İnan ve Gustavo Colman'ın da bulunduğu 20'nin üzerinde futbolcu transfer edildi.

 

 Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun kapasitesi artırılarak, maraton tribünün çatısı kaldırıldı. Ayrıca Değirmenderespor'un adı değiştirilerek Trabzon Karadenizspor'a dönüştürüldü ve genç futbolcular bu pilot takıma gönderildi. Bu takımın adı son olarak 1461 Trabzon olarak değiştirildi

Sadri Şener, 25 Nisan 2009'da oynanılan ve 3-0 kaybedilen Sivasspor maçından sonra karşılıklı anlaşarak teknik direktör Ersun Yanal'ın görevine son verdi.  

 

65 puanla ligi üçüncü bitiren Trabzonspor'u son 5 hafta PAF takım antrenörü Ahmet Özen çalıştırdı.

 

YİNE KONGRE YAPILDI

 

Sadri Şener, 2009-10 sezonu için Samet Aybaba ile anlaşılmasına rağmen, yönetim içinden gelen tepkiler sonucunda Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı aldı.

Daha sonra birçok yabancı teknik direktörle görüşülmesinin ardından 23 Haziran 2009'da takımın başına Belçikalı Hugo Broos getirildi. 4 Temmuz'da yapılan ve tek aday olarak seçime giren Şener, kullanılan 786 oyun, geçerli olan 648'ini alarak yeniden başkanlığa seçildi. 

 

Brooslu Trabzonspor, çıktığı 13 lig maçında sadece 18 puan toplayabilince, yönetim Belçikalı teknik direktörün görevini son verdi. 5 futbolcu da formsuzlukları nedeniyle kadrodışı bırakıldı.