MÜSADE EDİN ONURUMUZA SAHİP ÇIKALIM


MİLLİ TAKIMDADA KALEDE DEVLEŞEN ONUR'DU..


2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 6. maçında Türkiye A Milli Futbol Takımımız, Macaristan ile karşılaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 sona erdi.

 

A Milli Futbol Takımımız'ın golünü 63. dakikada Burak Yılmaz kaydederken, Macaristan'ın tek golü 71. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Böde'den geldi.

 

Bu sonucun ardından 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu milli takımımız puanını 7'ye yükseltirken, Macaristan puanını 11'e çıkardı.

 

Türkiye A Milli Futbol Takımımız grubundaki 7. karşılaşmayı 6 Eylül'de Andorra'ya karşı oynayacak.

 


İLK DAKİKALARDA TOPU VERMEDİK

A Milli Futbol Takımımız, Macaristan önünde karşılaşmaya üstün başladı. İlk 10 dakikada takımımız topu daha fazla ayağında tutan taraf olurken, oyunun ilk dakikalarında rakip sahada bası kurmayı da başardık. Ancak ilk 10 dakikanın ardından Macaristan oyunda biraz daha dengeyi kurmayı başardı.

 

ONUR DEVLEŞTİ, GOLE İZİN VERMEDİ

Mücadelenin 23. dakikasında orta sahanın sol tarafından Macaristan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına gelen topa Vanczak iyi yükselerek iyi de bir kafa vuruşu çıkardı ancak Onur topu çelmeyi başardı. Altı pas üzerine seken topa yine Vanczak vurdu ancak bu kez Onur'un ayağından seken top direkten döndü. Boşta kalan topu savunmamız uzaklaştırmayı başardı.

 

OYUN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR, GOL YOK!

A Milli Futbol Takımımız, Macaristan önünde oyun hakimiyetini ilk yarının büyük çoğunluğunda elinden bırakmadı. Mücadelenin 26. dakikasında Arda ile tehlikeli olduk. Milli futbolcumuz ceza sahasının solundan iki rakibini çalımlarla geçmeyi başardı. Ancak 3. rakibini de geçmek isteyince başarılı olamadı ve savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

 

SON 5 DAKİKADA MACARLAR'I BUNALTTIK

Karşılaşmanın 40. dakikasında Arda'nın kullandığı kornerde kaleci topu istediği gibi yumruklayamadı. Boşta kalan topta kaleyi düşündük ancak savunma son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Bu atağın devamında ceza sahası içinde topla buluşan Nuri, yay üzerindeki Burak'ı düşündü. Golcü oyuncumuz plase bir vuruşla gol aradı ancak top az farkla auta gitti.

 

GOLE ÇOK YAKLAŞTIK...

41. dakikada maçtaki en net pozisyonumuzu bulduk. Alper ceza sahası içerisine süratle girmeyi başardı. Kaleci Kiraly ile karşı karşıya kaldığı ancak altı pasa koşu yapan Burak'ı düşündü ancak Alper'in pası çok hızlı gitti ve Burak topa yetişemedi.