Y




Tebrikler şampiyon: 2-0


Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u ağırlayan Galatasaray, rakibini 2-0 mağlup ederek şampiyon tamamladığı sezonu galibiyetle kapattı. Sarı-Kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri, 34. dakikada Riera ve 52. dakikada Burak Yılmaz attı.


Galatasaray-Tebrikler şampiyon: 2-0



Spor Toto Süper Lig’de son hafta karşılaşmasında Galatasaray, Trabzonspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Şampiyonluğunu iki hafta önce ilan eden ve son maçında Trabzonspor’u ağırlayan Galatasaray, karşılaşmaya rahat başladı. Açık bir oyun sergileyen rakibi karşısında orta sahasını kalabalık tutan sarı-kırmızılı takım, kanatlardan Riera ve Hamit’in getirdiği toplarda etkili oldu. Drogba ve Burak Yılmaz ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Galatasaray, 34. dakikada Riera’nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gitti.

Rakibinin baskılı mücadelesi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan Trabzonspor, ani ataklarla gol aramaya çalıştı. Ceza sahası önüne kadar etkili gelen ancak son vuruşlarda başarı sağlayamayan bordo-mavili takım, savunmada da 34. dakikada Riera’nın golüne engel olamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

Kral Burak '24' dedi

Sarı-Kırmızılılar, ikinci yarının hemen başında farkı 2'ye çıkardı. Burak Yılmaz, 52. dakikada Amrabat'ın pasında ağları havalandırdı ve Spor Toto Süper Lig'deki 24. golünü attı. Tecrübeli futbolcu, 19 golü bulunan Kalu Uche'yi geride bırakarak 2012-2013 sezonunun gol kralı oldu.

Karşılaşmanın kalan dakilarında başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek sezonu galibiyetle kapattı.