HACISALİHOĞLU SADRİ ŞENER İÇİN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ !

Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Trabzonspor 31.Olağan Divan Kurulu toplantısında Eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu bir konuşma yaptı.

Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada Mayıs ayında yapılan kongredeki Tüzük tadilatından dolayı Divan Başkanı Ali Özbak'e eleştiriler getirirken, eski Başkan Sadri Şener'i de isim vermeden kulübü borç batağına sürüklemekle suçladı. Daha sonra Şener’in şimdi yatında ayağını denize uzattığını söyledi .

Divan Kurulu'nun Trabzonspor Tüzüğünde kendisine verilen yetkileri kullanmadığının altını çizen Hayrettin Hacısalihoğlu, Divan Başkanı Ali Özbak'ın Divan başkanlığına eleştiriler getirdi.

Divan Başkanı Ali Özbak'ın Mayıs ayında yapılan kongrede Divan'ın önerisiyle gündeme gelen ve yönetimin görev süresini 2,5 yıla çıkaran Tüzük tadilatı ile ilgili olarak şöyle dedi "Şimdi Divan başkanı diyor ki ben o tadilatın hiç bir yerinde yoktum. Evet veya hayır yönünde görüşte belirtmedim, böyle bir şey olabilir mi? Divan Kurulu görevini hukuk çerçevesinde gerçekleştirmelidir öyle onlan konuştum şunu dedi Nizam abi bunu dedi ile Trabzonspor'da kararlar alınamaz. Dün hesap soramazsanız bugün de soramazsınız.Dün Trabzonspor'u borç batağına sürükleyenler bugün teknelerinde ayağını denize uzatıyor." dedi.

Trabzonspor'un siyasetle bu kadar iç içe olmasının yanlış olduğunu söyleyen ve açıklanan mali tablo karşısında şaşkına uğradığını da ifade eden Hacısalihoğlu Trabzonspor'un transfer yanlışının devam ettiğini de söyledi,

Hacısalihoğlu konuşmasına şöyle devam etti "Sayın Divan Başkanı Hukuki çerçevesinde yönetemiyorsa, tüzüğün bu kurula verdiği yetkileri bilmiyorsa ki en iyi bilen kendisidir bu görevi yapmasın, bıraksın bilenler yapsın. Trabzonspor siyaset ile ne kadar iç içe oluyor, bunları soracak ve sorgulayacak olan divan kuruludur ama nerde.Kulübün borcu ürkütücüdür buna rağmen hiç ihtiyaç olmayan mevkilere yüksek paralar verilerek transferler yapılmıştır. Tüm bu transferlere rağmen kulübün borcunun 20 trilyon düşük açıklanması ise matematiğe aykırıdır" dedi.

Yapılan transferler olmasına karşın kulübün borcunun düşük gösterilmesinin şaşkınlık yarattığını ısrarla vurgulayan Eski Asbaşkan Hacısalihoğlu ".Bu bir muhasebe oyunu mu. Bu oyuncuların transferindeki kaynak nedir?  Bağış mı, borç mu? Borç ise borcu veren kimdir, karşılığında ne istemektedir? Bunları bilmek hepimizin hakkıdır." dedi.

Divan Kurulu'nun olağanüstü kongreyi olağan statüsünde yaptığını söyleyen Hacısalihoğlu "2013 Mayıs ayında yapılması gereken Mali Genel Kurulu Yapılmıyor. Tüzük bir kez daha ihlal ediliyor. Yine yasal olmayan bir şekilde görev süresi 6-7 ay olan seçilecek yönetimin görev süresinin iki buçuk yıl olacağını söylüyor. Yapılan oylamanın şekli yanlış, yapıldığı yer yanlış. Sonucu dahi yanlış bir kongre yapıldı. Seçilen arkadaşlara, seçilmeyen arkadaşlara hepsine yazık oldu. Kadı mantığıyla bu görev yapılmaz. Modern hukuk kuralları çerçevesinde yapacaksınız ki kimse mahkemelere gitmeyecek. Ben yaptım, ben dediğim mantığı olmayacak. Kulübün istikbali için hakimin kararı bekleniyor. Bence yönetimin Yargıtay ve mahkeme kararını beklemeden seçim kararı almalıdır. O gün yönetime talip olan arkadaşlar kulübün işleyişini bilen arkadaşlar değildi. 6 ay gelip duruma bakacaklar ve Aralık ayında ona göre devam edeceklerdi. O 6 aylık dönem bizim için bulunmaz bir nimetti. Bunu biz kullanamadık maalesef. Sırf keyfi davranışla bu işleri bu güne getirdiler. Bu konuda en büyük karar yönetim kurulunundur. Bizimkisi sadece bir uyarı niteliğindedir. “ şeklinde konuşmasını tamamladı.