Trabzonspor Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor HES projesinin satılmasına karşı olduğunu belirterek, Trabzonspor Başkanı'nın her zaman Trabzon insanının yanında olması gerektiğini söyledi.

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı olan İbrahim Hacıosmanoğlu, dün akşam bir restoranda delegelerle bir araya gelerek projelerinde bahsetti. Hacıosmanoğlu, buradaki yemeğin ardından

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) düzenlemiş olduğu 'Gönülde birlik, beraberlik' yemeğine katıldı.

Başkan adayı işadamı İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sabah kahvaltıda ise Trabzonspor delegeleriyle buluştu. Kahvaltıda bir konuşma yapan Hacıosmanoğlu, HES projesinin abartıldığı kadar Trabzonspor'u kurtaracak bir proje olmadığını dile getirerek, "Evet Trabzonspor'un bir HES'i var. Ama abartıldığı kadar Trabzonspor'u kurtaracak bir proje değildir. Trabzonspor'a böyle yüzlerce proje lazım. Bu tür projelerin satılması gibi şeyler konuşuluyor. HES'in satılmasına karşıyım. Çünkü yabancı fonlar Türkiye'de geziyor enerji sektörüne para yatırıyorlar. Çok cüzi faizlerle para alıp zaten kendi kendini aborte ettikten sonra kulübe katkı sağlayacak bir sistem kurulup projeyi hayata geçirip kendi dönüşümü yaptıktan sonra Trabzonspor'a katkı sağlar ama o da 7-8 sene sonra olur. Bu tür projeleri çoğaltabiliriz. Onun için profesyonel bir ekiple çalıştığınız zaman sadece çalışanlar değil, bütün Trabzonspor sevdalılarıyla iletişim haline geçildiğin böyle sayısız projeye çıkacaktır" dedi.

Trabzon'un gücünü birleştirdiği zaman ülkede neler yapacağının tarih sayfalarında yer aldığını kaydeden Hacıosmanoğlu, "Trabzon gücünü birleştirdiği zaman bu ülkede neler yapacağımız tarih sayfalarında vardır. Hep birliktelikten bahsediyoruz. Birliktelik kongre yaklaştığı zaman olmaz. Birlikteliği sağlayacak olan lider Trabzonspor'un başkanı olmalıdır. Başkan olduğunuz zaman o koltuğa oturup ben Başkan'ım edasıyla Trabzon insanını beklemeyeceksiniz. Çünkü orada şahsınızla ilgili bir meslek yapmıyorsunuz. Biz eskiden bölge takımıydı, sonra ulus takımı olduk. Sonra uluslar arası takım olduk. Bizim yabancı uyruklu taraftarlarımızda var. Milyonlarca insanın gönlüne hitap ettiğiniz bir yerde sizin orada gurur yapma gibi bir hassasiyetiniz olamaz. Özveriyle Trabzonspor'un etrafına toplayacağınız camianın çok değerli katmanları var. Onların hepsi onure edilmeyi bekliyor.

Bizim insanlarımızın genlerinde bu var. Onure ettiğiniz zaman istediğiniz zaman toplayabilirsiniz onları. Trabzonspor'un Başkanı bunu yapmalıdır. Bu camianın gücünü arkasına alarak Türkiye'deki çıkar şebekelerini, emek hırsızlarını Türk futbolundan dışarıya atmak için bu gücü etrafından toplamalıdır. Bizde bu özveri var, Allah nasip ederse bunu hep beraber yaşayacağız" diye konuştu