Genç, Bulak Mahallesi'nde halı saha açtı

Genç, Bulak Mahallesi'nde halı saha açtı
Bulak Mahallesi'nde hizmete açılan sahanın açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bireyler yetiştirmenin yolunun spordan geçtiğini söyledi.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Bulak Mahallesi'nde belediye tarafından yapılan halı sahayı hizmete açtı. Ortahisar Belediyesi'nin ihale etmeden kendi imkanlarıyla yaptığı halı sahanın açılışına Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, öğrenciler, veliler ile ASKF temsilcileri katıldı.
"MAHALLELERE SPOR TESİSİ YAPACAĞIZ"
Açılışta konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, mahallelerde uygun alanlara sporu desteklemek amacıyla bu tür tesisler yapacaklarını belirten Bakan Genç, "Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum ve mübarek cumanızı tebrik ediyorum. Ama aynı zamanda da bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü... Biz nasıl sizlerin iradesiyle seçilerek hizmet ediyorsak, aynı bizim gibi yetkilendirdiğiniz, bizim de mesai arkadaşı olarak gördüğümüz muhtarlarımızın destekleriyle bu çalışmaları yapıyoruz. Birlikte yapabildiğimizi yaptık. Tıpkı şu anda burada bu eserin açılışı olduğu gibi... Burada bütün muhtarlarımızla beraber bu işleri icra ettik. ASKF ve muhtarlarımızın bu talebini değerlendirdik ve buraya geldik. Amatör sporumuzu geliştirmek amacıyla, hem geleceğimizi, hem şehrimizi, hem de asaletli Türk milletinin geleceğini emanet edeceğimiz yavrularımıza eğitimleri için bu tür mekanları kazandırıyoruz. Unutmayalım ki, ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bireyler yetiştirmenin yolu spordan ve sanattan geçer. Ben çok kıymetli öğrencilerimize, hem de önemli gördüğümüz amatör sporumuza bu tesisin  hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu işi burada bırakmadık. Burada bir örnekle başladık ama şu anda Soğuksu'da da bunun benzerini yapıyoruz. Ortadaki talebelerimize ve amatör kulüplerimiz için güzel bir tesis olacak. Ortahisar'da bütün mahallelerimizde bu tür mekanların olmasını istiyoruz. Bu manada da bu sahamızın güzel bir örnek olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu manada bize katkı sağlayan ASKF yöneticilerimiz İsmail İnan, Burhan Cahit Erdem Bey'e ve katkı sağlayan bütün meclis  üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu sahayı ihaleyle yapmadık. Kendi imkanlarımızla yaptık. Bu nedenle Fen işleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri, Etüt Proje Müdürlüğümüz başta olmak üzere bütün müdürlerimize ve özellikle mesai arkadaşlarımı da teşekkür ediyorum. Güzel bir eser ortaya çıkardılar. Spora ve sporcuya bugüne kadar destek olduk bundan sonra da destek olmaya gayret edeceğiz. Bu açılışta bizi yalnız bırakmayan ve bu yavrularımızı yetiştiren çık kıymetli hanımefendilere de teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.
KEMENÇE ÇALAN ÖĞRENCİYİ TEBRİK ETTİ
Başkan Genç açılışta töreninde kemençe çalan İnanç adlı öğrenciyi yanına çağırarak, tebrik etti. Öğrenciyle sohbet eden Genç, "Bizim zaten hepimizde kemençe hastalığı var ama bu yaşta böyle güzel bir şekilde hem de namesiyle, türküsüyle beraber çaldığın için seni tebrik ediyorum. Bu merasimin en güzel yönü bu oldu." ifadelerine yer verdi.