Spor Toto 3. Lig 2. grupta mücadele eden Düzyurtspor yarın saat 15.30'da Yavuz Selim Stadında şampiyonluk maçına çıkacak. Düzyurtspor kazandığı takdirde doğrudan 2. Lig'e yükselecek.

1. Grup'ta Ümraniyespor, 3. Grup'ta Keçiörengücü, Spor Toto 2. Lig'e yükselmeyi daha önce garantilerken, 2. Grup'ta bir üst lige direkt çıkacak takım yarın belli olacak. 

Düzyurtspor'un 62 puanla ilk sırada yer aldığı 2. Grup'ta, 2. Lig heyecanı son haftaya taşındı. Düzyurtspor, sahasında konuk edeceği Maltepespor engelini geçerek, doğrudan bir üst lige yükselmeye çalışacak. 

Grupta Düzyurtspor'un 60 puanla en yakın takipçisi Batman Petrolspor da Orhangazispor deplasmanına gidecek. Batman Petrolspor, 2. Lig'e çıkmak için önce rakibini mağlup edecek, daha sonra da Düzyurtspor-Maltepespor maçının sonucunu bekleyecek.

STATÜ

Spor Toto 3. Lig'de statüye göre çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 16, 17 ve 18. sıraları alan üçer takım Bölgesel Amatör Lig'e düşüyor. 

Gruplarında birinci olanlar Spor Toto 2. Lig'e yükselirken, 2, 3, 4 ve 5. sırayı elde eden takımlar 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği play-off müsabakalarına katılma hakkı elde ediyor. Play-off'larda kurayla eşleşen ekipler, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maç eleme usulüne göre karşılaşıyor ve her grupta ayrı ayrı oynanan play-off'ların final maçlarını kazanan 3 takım daha 2. Lig'e yükselme hakkı kazanıyor.

Play-off'larda müsabakaların normal süreleri berabere sonuçlanırsa, 15'er dakikalık iki uzatma  devresi oynanıyor. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirleniyor.

Öte yandan Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonunda 9 takım, profesyonellik kriterlerini karşılamaları şartıyla Spor Toto 3. Lig'e yükseliyor.

DÜŞME HATTINDA NELER YAŞANIYOR?

Tüm gruplarda düşecek son takımlar yarın netlik kazanacak. 

1. Grup'ta, ligden çekilen Siirtspor ve Belediye Bingölspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düşmesi daha önce kesinleşmişti. Bu grupta ligden düşecek son takım 36'şar puanı bulunan Adıyamanspor ya da Adliyespor olacak. Ligin son haftasında Adıyamanspor, Bergama Belediyespor'u, Adliyespor da Derincespor'u konuk edecek. 

2. Grup'ta ise Ünyespor ve Elazığ Belediyespor daha önce lige veda etti. Grupta 36 puanla 15. sıradaki Sakaryaspor ve 34 puanla 16. sıradaki Çıksalınspor yarın kümede kalma yarışı verecek.

Kocaelispor ve 1930 Bafraspor'un düşmesinin kesinleştiği 3. Grup'ta, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek son takım 34. hafta maçların ardından netleşecek. Grupta 36 puanla 16. sırada yer alan Yimpaş Yozgatspor düşmeye en yakın aday konumunda bulunurken, 39 puanlı takımlar Kayseri Şekerspor, Şekerspor ve Arsinspor da son haftaya stresli girecek.

SON HAFTA MAÇLARI!

Spor Toto 3. Lig'de tamamı yarın saat 15.30'da başlayacak 34. ve son hafta hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

1. Grup:

Adıyamanspor-Bergama Belediyespor (Adıyaman Atatürk - Seyircisiz)

Adliyespor-Derincespor (Yenimahalle Hasan Doğan) 

Payas Belediyespor-Trabzon Akçaabat Futbol Kulübü (Payas İlçe)

Beylerbeyi-Ümraniyespor (Beylerbeyi 75. Yıl)

Kızılcabölükspor-Yeşil Bursa (Doğan Seyfi Atlı)

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor-Silivrispor (Kahramanmaraş 12 Şubat)

Sivas Dört Eylül Belediyespor-Localtime Fatih Karagümrük (Sivas Muhsin Yazıcıoğlu)

 

2. Grup:

Sakaryaspor-Hacettepe (Sakarya Atatürk)

Darıca Gençlerbirliği-Elibol Sandıklıspor (Darıca İlçe)

Sancaktepe Belediyespor-Balçova Belediyespor (Sancaktepe Belediyesi Hakan Şükür)

Düzyurtspor-Maltepespor (Yavuz Selim)

Manavgat Evrensekispor-Bursa Nilüferspor (Evrenseki)

Çıksalınspor-Ünyespor (Ünye)

Erzurum Büyükşehir Belediyespor-Çorum Belediyespor (Kazım Karabekir)

Orhangazispor-Batman Petrolspor (Orhangazi İlçe)

Elazığ Belediyespor-68 Yeni Aksarayspor (Doğukent)

3. Grup:

1930 Bafraspor-Kayseri Şekerspor (Bafra İlçe)

Yimpaş Yozgatspor-Belediye Vanspor (Yozgat Şehir)

Ayvalıkgücü Belediyespor-Anadolu Üsküdar 1908 (Ayvalık Hüsnü Uğural)

İstanbulspor-Kirikhanspor (Bahçelievler İl Özel İdare)

Erzincan Refahiyespor-Yeni Diyarbakırspor (Erzincan 13 Şubat)

Gölcükspor-Keciörengücü (Gölcük)

Şekerspor-Kocaelispor (Polatlı İlçe)

Arsinspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor (Arsin İlçe)

Menemen Belediyespor-Tuzlaspor (Menemen)