Chelsea'yi Londra'da 3-1'le deviren Atletico Madrid, Real Madrid'den sonra Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan ikinci takım oldu. Maçta Atletico'nun son golü Arda Turan'dan geldi.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahadan 0-0'lık eşitlik ile ayrılan Atletico Madrid, Chelsea'yi Londra'daki rövanşta devirdi. Arda Turan'ın da skora katkı sağladığı maçta Diego Simeone'nin öğrencileri, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak finalde Real Madrid'in rakibi oldu.

Madrid'in iki temsilcisini karşı karşıya getirecek müthiş final, 24 Mayıs günü Portekiz'in Lizbon kentinde oynanacak.

Arda attı, Torres ise attığı gole sevinmedi

Chelsea'nin İspanyol yıldızı Fernando Torres, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında eski takımı Atletico Madrid'e karşı mücadele verdi. Golcü futbolcu, 36. dakikada Azpilicueta'nın pasında penaltı noktası üzerinde topun gelişine yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ve takımını kritik maçta 1-0 öne geçirdi. Torres'in eski takımına karşı attığı bu golden sonra sevinmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

1-0'dan sonra skoru koruyamayan Jose Mourinho, ilk yarı bitmeden gelen Adrian'ın golü ile şok yaşadı ve devreye 1-1'lik skorla girildi. Diego Costa'nın penaltısı Chelsea'nin tüm planlarını bozarken, 72. dakikada sahne alan temsilcimiz Arda Turan, 'Otobüs' diye anılan aşırı savunma ağırlıklı taktiği tartışma yaratan Chelsea'nin fişini çeken isim oldu.