TRABZONLU HATİCE NİNE KILIÇTAROĞLUNU KOLUNDAN TUTTU KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ...


HATİCE NİNE BU ÜLKEYE İKİNCİ BİR ATATÜRK GEREK BİZİ BUNLARDAN KURTARMASI LAZIM ...


Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesinde 2B eylemcisi Trabzonlu Hatice Köse düzenlemeyle ilgili kürsüden konuştu. Parti gurubunda Kılıçdaroğlu'nun elinden tutup uzun süre kürsüden uzaklaştırılamayan Köse 'Bu zamana kadar benden oy aldılar şimdi bana işgalci diyorlar. Ben apartmanda korkuyorum şehirden korkuyorum. Beni kanser ettiler. Beni bu saatten sonra apartmana hapsedemeyecekler. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bırakın beni ben konuşacağım. Bugüne kadar fırsatını bulamadım. Biz direneceğiz, elimizi taşın altına koyup bu 2B için ne olursa olsun. Ne demişti bir siyaset büyüğü 6 kez gittim 7 kez geldim. Bunların da gidiş zamanı var. Yeni bir Atatürk istiyoruz ' dedi.


CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarının satır başları ise şöyle:

Biz halkın partisiyiz. 2B mağdurlarının yanındayız. Biz herkesin inancına düşüncesine saygılı bir partiyiz.

Başbakan Erdoğan'ın yerel yönetimler toplantısındaki konuşmasını dinleyince şaşırdım. Bazı kişiler vardır çift kişiliklidir. Bana sorarsanız Türk siyasetinde çift kişilikli siyasetçiler var. Adını siz daha iyi bilirsiniz.

Erdoğan diyor ki 'Bizim metropollerimiz vardı bunlar adeta nekropollere dönüştü. Artık saksılarda çiçek yetiştirilmiyor. Beceriksiz estetik ruhu olmayan ellerle bu hale getirdi. Ben yüksek binalar inşaa etmeyi maharet kabul etmiyorum. Yüksek bina inşaa ederek insanı topraktan kaybediyoruz. Belediye reislerinin elleriyle kentlerimizi tüketti.'

Bence sayın Erdoğan'ı fena işletmişler. Kentleri bu hale getiren biz miyiz? Hayır. Güzel bir metin bulmuşlar malum promterdan geçiyor okuyor ama kendisini anlatıyor. Eğer tarih yok ediliyor camiler yok ediliyor deniyorsa sizin döneminizde tarihi eserler nelere dönüştü? Eğer bir şey söylüyorsanız arkasında duracaksınız. Yalancıdan Başbakan olmaz. Bu cami Sultan AHmet Camii'ydi. Eskiden sadece minareleri görünürdü. Arkalarındaki kulelere bak. Hani sen tarihe camilere saygılıydın? Nasıl oluyor da rant bu kadar gözünü boyuyor. İstanbul'da yeşil alanlar vardı. Bu alanların büyük bir kısmı mezarlıklar orada şükür bina yapmıyorlar. Nasıl bir dümene getirip buralara bina yapacaklar. İstanbul'un Çamlıca tepesini bilirsiniz. Önce Erdoğan oraya kendisine villa yaptı sonra etrafını çift kat duvarla çevirdi. Sen Başbakan olarak sit yasasına uymuyorsan vatandaş nasıl uysun. Buradan söz veriyorum; eğer İstanbul'un yeşil kalması için atılacak adımların hepsine CHP olarak sonuna kadar destek vereceğiz..

İstanbul'da rant dolayısıyla yandaşlara sağlanan imkan 100 milyar dolar. Gerçek tabloyu ortaya çıkarmak için yüzmilyar dolarlık menfaat sağlandı? Biz bunun için araştırma önergesi vereceğiz? CHP olarak biz varız. Ayamama Deresi. 35 yurttaşımızın hayatını yitirdiği dere. 35 yoksul halk çocuğu, gariban insanlar bazıları minibüsün içinde öldü. Dere intikamını alır dedi. Binaları yıkacağız dedi. Sayın Erdoğan, şimdi bir soru soruyorum? Ayamama Deresi etrafındaki binalardan birisini yıktı mı yıkmadı mı? Bir tane yıkmadı. Yenilerini yaptı. 1999'da Marmara depremini yaşadık. 10 binlerce vatandaşımız evini kaybetti. Rahmetli Ecevit 400 büyük arsayı tahsis etti. Çadırkentler'in kurulacağı alanlardı. Bu 400 büyük arsadan kaçı ayakta kaldı? Yarın bir deprem olsa bunca insan nerede kalacak.